Bitcoin (BTC) daalt onder de $67.000, veroorzaakt $500 miljoen aan liquidaties

De bitcoin (BTC) koers is scherp gedaald onder de $67.000 op deze dinsdag na Pasen. Dat heeft geleid tot ruim 500 miljoen dollar aan liquidaties op de futuresmarkt.

Bitcoin koers daalt, $500 miljoen in rook op

Uit data van CoinGlass blijkt dat de laatste 24 uur de cryptomarkt een aanzienlijke hoeveelheid liquidaties heeft gezien. Het totale liquidatiebedrag bereikte een bizarre $500,45 miljoen op enig moment, op moment van schrijven ligt het bedrag lager.

Het is opmerkelijk dat het merendeel van deze liquidaties, ongeveer 84,19%, uit longposities bestond. Onder alle cryptobeurzen zagen Binance en OKX de grootste liquidaties, met respectievelijk $202,84 miljoen en $176,48 miljoen.

Een van de redenen dat de prijs daalt, is simpelweg winstnames van bitcoinhouders.

Ook opmerkelijk is de opmerkelijke uitstroom uit Bitcoin ETF’s, die neerkomt op $85 miljoen zo blijkt uit cijfers uit Farside. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) draagt aanzienlijk bij aan deze uitstroom, met $302,6 miljoen dat uit het fonds stroomt. GBTC heeft tot op heden een outflow van $15,07 miljard bereikt. Dit staat in schril contrast met de positieve cumulatieve stromen van andere door de SEC goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s.

Crypto analist Jason Pizzino waarschuwt dat de bitcoin prijs kan blijven dalen op basis van de recente marktprestaties. “Let op het emotionele vuurwerk als bitcoin onder de $68.300 breekt en verwacht dat veel altcoins blijven dalen ten opzichte van BTC-paren op dit moment,” zo verwacht Pizzino.

Volgens Pizzino ligt er dus een kans op een bredere marktcorrectie, aangezien de prijsactie van bitcoin vaak invloed heeft op andere cryptocurrency’s. Inderdaad, de totale cryptomarkt is gedaald naar $2,63 biljoen, wat neerkomt op een daling van 6,1% in de laatste 24 uur.

Specifiek heeft Ethereum (ETH) een daling van 6,4% gezien in de laatste 24 uur. Evenzo heeft Solana (SOL) een scherpere daling van 9,2% in zijn waarde meegemaakt. De categorie memecoins kende nog grotere dalingen. In dezelfde periode was Dogwifhat (WIF) met 12,8% gedaald, en PEPE met 15%.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...