Bitcoin daalt ruim 6%, 3 leuke BTC tweets op een rij

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $7.447, dat is 6.6% lager dan op hetzelfde moment gisteren.

De laatste keer dat we in deze prijscategorie zaten was mei/juni van dit jaar. Tegelijkertijd is in onderstaande grafiek te zien dat de koers van BTC nog altijd een stuk hoger staat dan aan het begin van het jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om de dag te beginnen hebben we drie leuke tweetjes op een rijtje gezet.

De koers van bitcoin dit jaar.

Bitcoin daalt ruim 6%, 3 leuke BTC tweets op een rij

Bitcoin in beeld

Plan B visualiseert met behulp van data, modellen en grafieken de gebeurtenissen op het netwerk van bitcoin. In deze tweet zet hij op de horizontale as de block hoogte en verticaal het aantal BTC per block.

Dit geeft mooi weer hoe in verloop van tijd de blocks zijn gevuld. Met een kleurenpalet wordt ook nog gekeken naar ‘unspent transaction outputs (utxo).

Ontwikkeling van bitcoin

Datavetaren legt in een tweet uit dat de ontwikkeling van bitcoin niet zo maar tot stand komt. Peer reviews horen bij een wetenschappelijke benadering en volgens hem zit dit bij BTC wel snor.

Recentelijk is er een oproep gedaan voor mensen die willen helpen met de ontwikkeling van schnorr/taproot/tapscript BIPs. BIP staat voor bitcoin improvement proposal.

De oproep is gericht aan mensen die zich willen en kunnen verdiepen in deze nieuwe protocolvoorstellen. Het is echter lastige materie, dus het is niet altijd makkelijk om de geschikte kandidaten te vinden.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]The schnorr/taproot/tapscript BIPs are ready for review at this point, and we want to get as much in-depth review from as broad a range of people as we can before we go further on implementation/deployment. Reviewing the BIPs is hard in two ways: not many people are familiar with reviewing BIPs in the first place, and there are a lot of concepts involved in the three BIPs for people to get their heads around.[/penci_blockquote]

Voorspelling

Om af te sluiten nog een voorspelling. Deze keer geen positieve zoals bijvoorbeeld in ons interview met ‘quant’ Marcel Burger, hij ziet de prijs voor eind 2021 nieuwe records breken.

Peter Schiff is een Amerikaanse beurshandelaar, investeringsanalist en econoom. Hij gelooft totaal niet in bitcoin en steekt dat niet onder stoelen of banken. Hij denkt aan een prijs van $1.000 per BTC.

Wat denk jij? Laat het weten en praat gezellig mee in ons Telegramkanaal.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...