Opnieuw datalek bij Bitcoin beurs: Klanten van Liquid zijn de dupe

Bitcoin beurs Liquid heeft te maken met een datalek. Mike Kayamori, CEO van Liquid, maakt bekend dat klantendata mogelijk in handen is gekomen van andere partijen. Dat meldt de beurs op haar website.

Foutje

Kayamori legt uit hoe dit kon gebeuren: ”Een hosting provider heeft het zeggenschap over ons account doorgegeven aan iemand met kwade bedoelingen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kortom: de hostingpartij die de belangrijkste domeinen van Liquid regelt maakte een fout. Hierdoor verkreeg iemand van buitenaf toegang tot ‘een aantal emailaccounts’.

Gelekte data

Het gaat hier om gelekte emails, namen, adressen en ook versleutelde wachtwoorden. Liquid bekijkt nu of er nog meer persoonlijke data is gelekt. Het is namelijk goed mogelijk dat de aanvaller ook toegang had tot data van het Know-Your-Customer proces.

Bij dit soort processen moet je persoonlijke documenten en bijvoorbeeld je paspoort of ID-kaart delen. Er zijn geen klantenfondsen gestolen. Het is aan te raden voor gebruikers van de beurs om wachtwoorden en andere gegevens te veranderen.

Wereldwijd moeten bitcoin bedrijven steeds meer klantgegevens verzamelen. Niet per se omdat ze dat zelf graag willen, maar omdat overheden daar op aandringen. Desgevraagd moeten bedrijven een hoop informatie delen met bijvoorbeeld de belastingdienst of politie.

Phishing

Criminelen kunnen met deze gelekte gegevens proberen om je geld te stelen. Bitcoin dieven stuurden smsjes en mails naar eigenaren van Ledger wallets. In deze berichten wordt vaak gevraagd naar je private keys of er wordt gevraagd of je eventjes een update wil downloaden.

Beide dingen moet je natuurlijk nooit doen, het brengt je zuurverdiende bitcoin in gevaar. Ledger is een hardwarefabrikant, maar ook klantgegevens van beurzen zijn waardevol voor dit soort criminelen.

Lees ook: Neppe Bitcoin (BTC) website kost Nederlander ruim 34.000 euro

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwsLiquid

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...