Een nieuwe vorm van Bitcoin derivaten op het Lightning Network

Een nieuwe vorm van Bitcoin derivaten op het Lightning Network

In navolging op LN Markets kom de Franse start-up ITŌ met een nieuw product. Het heet LN Clear (LNC) en het is wederom gebouwd op het Bitcoin Lightning Network.

LN Clear

LN Markets is de eerste retail derivatenbeurs die gebruik maakt van het Lightning Network. Het groeide de laatste maanden enorm in volume, en dus is het tijd voor een volgende stap. Met LN Clear is het mogelijk om OTC-derivaten te regelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een blogpost is te lezen wat het precies is. Doorgaans moet je beurzen vertrouwen voor de custody, het vaststellen van de prijzen en vervolgens het clearen van de deal. In plaats van een centraal geregeld platform, stelt LN Clear het mogelijk om partijen bij elkaar te brengen via het Lightning Network.

Hierdoor heb je als trader veel meer flexibiliteit. Betalingen gaan sneller, zijn goedkoper en dus kun je makkelijker anticiperen op de markt.

Gebouwd op Bitcoin

Dit is een laag bovenop Bitcoin waarmee je sneller en goedkopere betalingen kunt doen. LN Clear is een netwerk van betaalkanalen waar trading firms elkaar kunnen vinden voor directe handel in derivaten. Het platform maakt de eindafrekening hiervan snel, veilig en simpel.

Hiervoor gebruiken ze het Lightning Network en de bijbehorende wallets als self-custodial hot wallets.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Kort samengevat biedt LN Clear een framework voor financiële instellingen om hun afwikkeling voortdurend te synchroniseren in een veilig en direct systeem. Het vermindert de wrijving zowel binnen als tussen financiële instellingen, wat resulteert in hogere inkomsten, lagere operationele kosten en een lager risico, terwijl het vertrouwen en de transparantie in realtime worden verbeterd."[/penci_blockquote]

Voordelen

Hoewel elk type OTC-derivaat in de nabije toekomst op LNC kan worden gecleard, richt het bedrijf zich eerst op de markten voor Bitcoin opties.

In LNC is de hot wallet niet in handen van een beurs, maar heb je zelf beheer over de funds met een eigen Lightning wallet. Deze staat dan weer in contact met LN Clear via een niet publiek betaalkanaal. Hoe het er onder de motorkap uit ziet, moet nog gecommuniceerd worden in een volgende blogpost. Ze noemen al wel de voordelen van dit nieuwe platform:

LN Markets haalde in augustus nog groeigeld op bij onder andere Bitfinex.

Wil je meer leren over Lightning? Kom dan op Telegram eens langs in een van onze chats!

Lees meer over:
Bitcoin BTC lightning derivaten

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties