Bitcoin (BTC) update: Prijs rond $10.640, dominantie boven 70%

Bitcoin (BTC) update: Prijs rond $10.640, dominantie boven 70%

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.644 volgens CoinMarketCap. Dat is 6.28% hoger dan 24 uur geleden. Maandag brak de koers weer door de magische grens van $10.000 heen.

In juni brak BTC 19 (!) keer deze grens, de vraag is of we er nu boven blijven. In onze laatste analyse lees je de meest voor de hand liggende scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Journaal

Blijf op de hoogte en volg het Bitcoin Journaal.

Altcoins

De gehele cryptomarkt kleurt vandaag groen tegenover de dollar en de euro. Goed nieuws, als je het op die manier bekijkt. Maar voor investeerders in altcoins is en blijft 2019 een vervelend jaar.

De meeste alts verliezen continu terrein tegenover bitcoin. Daardoor is de dominantie van de grootste cryptomunt nu 70% volgens CoinMarketCap. De marktkapitalisatie van bitcoin is op het moment van schrijven ruim $196 miljard. Tegenover een kleine $80 miljard voor alle andere cryptomunten samen.

Cryptotwitter

Na de recente stijgingen is het weer extra druk op Cryptotwitter. Een kleine greep uit het aanbod.

Om te beginnen een iets ouder tweetje. Peter Schiff vindt dat bitcoin wederom heeft bewezen geen goed oppotmiddel te zijn. Schiff is iemand van de oude stempel: goud is een goed spaarmiddel, bitcoin niet.

De aandelenmarkten kende rode dagen vorige week, maar bitcoin steeg toen niet. De Japanse yen, de Zwitserse frank en vooral goud stegen kort daarna in waarde.

Een paar dagen later zien we ook een flinke stijging in bitcoin. Of en hoe dat verband houdt met de aandelenmarkt is altijd moeilijk te zeggen.

Arthur Hayes van BitMEX was even van de aardbodem verdwenen. Hij staat weer in contact met de buitenwereld en gooit er gelijk een interessant tweetje uit. De ceo van de grootste bitcoin derivaten beurs dropt gelijk even een voorspelling: we gaan snel naar $20.000 per BTC.

Altcoins hebben het zwaar te verduren, bitcoin pakt langzaam aan steeds meer van de markt terug. En dan is het wachten op de mensen op Twitter om daar wat over te zeggen.

Max Keiser en Peter Brandt geven hun mening over bitcoin vs altcoins. 'Altcoins zijn voor bitcoin wat lood is voor goud', stelt Brandt. De grafieken en koersen van de grootste altcoins zien er niet goed uit..

Waarom bitcoin?

Om af te sluiten nog wat hopium van PlanB.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties