Bitcoin (BTC) duikt onder $10.000, Bakkt opent opslag op 6 september

Bitcoin (BTC) dook vannacht weer onder de magische grens van $10.000. Met een daling van ruim 5% staat BTC nu op een gemiddelde prijs van $9.631.

In onze laatste analyse werd de vraag gesteld: houden we stand boven de $9.800? Het antwoord is dus nee. De volgende stop ligt volgens de grafieken rond de prijs van $9.100.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bakkt

Het bitcoin futures platform van de Interncontinental Exchange (ICE) opent bijna haar deuren. Op 6 september kunnen de eerste klanten hun BTC storten bij Bakkt. Zo zit je alvast klaar voor de handel die start op 23 september.

Waarom is dit een big deal voor bitcoin? Het is vooral belangrijk voor de vraag naar bitcoin. Bakkt betaalt de bitcoin futures uit in bitcoin. Wat betekent dat zij genoeg bitcoin in kas moeten hebben om dat te kunnen doen.

Als Bakkt een groot succes is, betekent dat dat zij een gedeelte van het aanbod moeten opkopen om te blijven draaien en groeien. Dat zorgt voor nog meer schaarste op de markt.

Het betekent weer een nieuwe grote speler die BTC in kas nodig heeft. En dat kan op lange termijn goed nieuws zijn voor de prijs.

Cryptotwitter

Twitter heeft een hoop interessante mensen op het platform die dagelijks tweeten over hun bevindingen in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten. We hebben een paar leuke voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin doet het sinds zijn bestaan ontzettend goed qua prijsontwikkeling. Zeker als je het vergelijkt met andere assets. Nick Szabo roept economen op om met een verklaring te komen. Want het is wel een bizar fenomeen.

?s=19

Bij Pantera Capital verwarde ze blockchain met bitcoin in deze tweet, maar dat maakt het punt niet minder duidelijk. Bitcoin presteert goed, dat komt met name omdat het lijkt alsof het niet reageert op wat andere markten doen.

?s=19

Ondanks bovenstaande positieve tweets, kan bitcoin natuurlijk nog steeds dalen op korte (en lange) termijn. Josh Rager denkt dat BTC boven de $9.533 moet blijven, anders hebben we qua prijs een probleem.

?s=19

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...