Bitcoin Kopen: Je eerste wallet en BTC aanschaffen

Als je hebt besloten om jouw eerste bitcoin (BTC) te kopen kan je dit op meerdere manieren aanpakken. De voornaamste twee opties zijn bitcoin kopen en bewaren bij een exchange of bitcoin bewaren in jouw eigen wallet.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee opties is wie de baas is over jouw bitcoin. Over bitcoin op een exchange heb jij maar weinig controle. Over bitcoin in jouw eigen wallet heb jij de volledige controle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In dit artikel gaan we voor de tweede optie; een eigen wallet. We gaan de stappen doorlopen om een wallet aan te maken en jouw eerste beetje bitcoin aan te schaffen en bewaren. Tot slot bekijken we hoe bitcoin versturen werkt.

Welke bitcoin wallet kies ik?

Op het gebied van wallets is er veel keuze. Een goede plek om te beginnen is een wallet app voor jouw smartphone. Een makkelijke wallet om mee te beginnen is BlueWallet. Deze app is beschikbaar voor zowel de iPhone als Android en biedt een goede combinatie van veiligheid en gebruiksgemak.

Met de onderstaande stappen gaan we de app instellen, een backup maken en wat bitcoin ontvangen.

Een wallet aanmaken

Tussenstap: identiteitscontrole voor aanschaf bij Bitonic.nl

Onder het volgende kopje gaan we een klein beetje bitcoin aanschaffen en ontvangen in onze wallet. In dit voorbeeld kiezen we voor Bitonic.nl, een Nederlands Bitcoinbedrijf met een goede reputatie. Vanwege nieuwe wetgeving is het met ingang van 18 maart 2020 verplicht om een eenmalige identiteitscontrole te doorlopen voordat je bitcoin kan aanschaffen. Voor de identiteitscontrole heb je jouw paspoort of ID-kaart nodig.

Een snelle en gebruiksvriendelijke manier om de verificatie te doorlopen is door gebruik te maken van de app die Bitonic.nl speciaal hiervoor heeft gemaakt. In dit nieuwsbericht vind je een stappenplan voor het gebruik van de app: https://bitcoin.nl/nieuws/sneller-verifieren-met-de-bitonic-verificatie-app-463

Als je de verificatie via de app hebt doorlopen kan je direct verder met de volgende stap.

Bitcoin ontvangen

Bitcoin kopen

Bitcoin Kopen: Je eerste wallet en BTC aanschaffen

Bitcoin Kopen: Je eerste wallet en BTC aanschaffen

Bitcoin Kopen: Je eerste wallet en BTC aanschaffen

Bitcoin Kopen: Je eerste wallet en BTC aanschaffen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd ben je nu de trotse eigenaar van jouw eerste beetje bitcoin! Als je op de balans drukt kan je de weergave van je balans aanpassen. Je kan deze laten weergeven in BTC oftewel hele bitcoin, of in sats, waarbij 1 bitcoin gelijk staat aan 100 miljoen sats.

Tot slot kan je de balans ook weergeven in de huidige euro waarde, deze waarde kan schommelen omdat de prijs van bitcoin dat ook doet. Het laatste onderwerp dat we gaan behandelen is hoe je nu daadwerkelijk kan betalen met jouw bitcoin.

Bitcoin versturen

Bitcoin versturen kan je om meerdere redenen doen. Misschien wil je een vriend een klein beetje sturen om te laten zien hoe het werkt, of je doet een bestelling bij een webshop waar je kan betalen met bitcoin.

De manier waarop dit werkt is grotendeels het zelfde. Om bitcoin te versturen zal de ontvangende partij jou een bitcoin adres geven waar jij de bitcoin heen kan sturen.

Bitcoin Kopen: Je eerste wallet en BTC aanschaffen

Bitcoin Kopen: Je eerste wallet en BTC aanschaffen

In dit artikel hebben we de stappen doorgenomen voor het aanmaken van een wallet, bitcoin aanschaffen, ontvangen, en bitcoin versturen. We hebben gebruik gemaakt van een wallet app op een smartphone. Een smartphone is relatief veilig voor kleine hoeveelheden bitcoin en praktisch voor dagelijkse transacties.

Wil je meer leren over Bitcoin in een handige cursus? Check dan de Bitcoin Hodl Cursus voor meer informatie.

Lees ook:

Heb je andere vragen? Kom langs op Telegram en we helpen je graag. Of mail naar robin[at]bitcoinmagazine.nl voor meer informatie over de cursus.

Vul het formulier in en reserveer een plekje voor de Bitcoin Hodl Cursus

[wpforms id=”57186″ title=”false” description=”false”]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswallet