Een van ’s werelds grootste asset managers opent deuren voor Bitcoin (BTC) beheer

Vermogensbeheerder Fidelity is er klaar voor: bitcoin (BTC) en andere cryptomunten kunnen nu worden ondergebracht bij de Amerikaanse multinational. Dat zegt CEO Abigail Johnson tegenover de Financial Times.

Fidelity is een grote speler in de financiële wereld. De dienstverlener beheerde in 2018 $2,46 biljoen aan activa voor duizenden klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voorbereiding

Het bedrijf is ruim een jaar bezig geweest met het opzetten van deze service. Daarnaast zijn er ook al een paar klanten verworven.

Fidelity richt zich met deze service op hedgefondsen en bijvoorbeeld financiëel adviseurs. Johnson: ”Er zijn mensen met een enorm vermogen die een groot gedeelte van hun fortuin in cryptomunten, waarschijnlijk bitcoin, willen stoppen. Zij zoeken iemand die dat voor hen wil beheren.”

Dit gaat dan met name om mensen die rekening houden met hun overleden zegt de CEO van Fidelity: ”Vroeg of laat overlijd je, dan moet je een plan hebben om de munten aan iemand anders door te geven.”

Johnson ziet dit echt als een gat in de markt. Zij voorziet een groei in vraag vanuit de hoek van investeerders, maar ziet dus ook een markt voor rijke particulieren

Bitcoin

Het mooie van bitcoin is echter dat er ook allerlei manieren zijn te verzinnen waarop je jouw vermogen niet hoeft op te slaan bij een ander.

Tegelijkertijd kan het ook voor veel rust zorgen als je een groot vermogen hebt en dat deels bij een ander onderbrengt. Maar het ondermijnt wel het idee van bitcoin waarbij je je eigen bank bent.

Concurrentie

Tijdens het gesprek met de Financial Times komt concurrent Coinbase ook voorbij. De grootste Amerikaanse cryptobeurs biedt via Coinbase Custody soortgelijke services aan als Fidelity.

Johnson is echter niet onder de indruk: ”Het is nog een bedrijf waar bijna niemand van gehoord heeft. Zij hebben niet de langlopende relaties met de onafhankelijke adviseurs.”

Coinbase Custody zegt op dit moment zo’n 120 cliënten te hebben uit 14 verschillende landen. Exacte bedragen zijn niet bekend.

Huiverig

Fidelity staat op dit moment dus wel open voor het opslaan en beheren van BTC en mogelijk andere cryptomunten. Maar het bedrijf is voorzichtig op het gebied van handel.

In gesprek met CNBC vertelt Kathleen Murphy, de president van Fidelity Personal Investing, dat ze niet te overhaast willen handelen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Kathleen Murphy”]”We moeten er erg voorzicht mee zijn. Terwijl we cryptovaluta omarmen en het beter te leren begrijpen zijn we wel voorzichtig met dit soort dingen. Daarom hebben we nog geen retail platform. We willen niet dat particuliere investeerders fouten maken met cryptomunten.”[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFidelity

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...