Coinbase betaalt twee Bitcoin ontwikkelaars voor werk aan protocol

Coinbase maakt de eerste twee namen bekend die betaald krijgen voor hun werk aan Bitcoin. De financiële steun komt uit het Crypto Community Fund dat de Amerikaanse beurs in oktober aankondigde. Hiermee komen ze ontwikkelaars tegemoet met donaties.

Donatie aan ontwikkelaars

De eerste twee ontwikkelaars zijn João Barbosa en de pseudonieme developer 0xB10C. Coinbase heeft een groepje van bekende en welingelichte Bitcoiners uitgenodigd om de financiële steun toe te wijzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

0xB10C is bekend van zijn werk voor mempool.observer. Hij gaat werken aan een manier om forks op het Signet te visualiseren.

Signet is een pro versie van het testnet waarop updates van de code getest kunnen worden. Zo is Taproot op Signet al te gebruiken, maar is het in Bitcoin Core mainnet nog niet geactiveerd.

Met de tool van 0xB10C zijn alle updates van de Bitcoin software in de gaten te houden. Ook houdt hij zich bezig met het reviewen van de ontwikkelingen rondom Bitcoin Core.

Ontwikkeling Bitcoin Core

Barbosa kreeg onlangs te horen dat Bitmain stopte met het financieren van zijn werk. Met de steun van Coinbase kan hij werken aan de interface van Bitcoin Core, voor zowel Android als iOS.

Hierdoor hoeven de gebruikers niet meer de command-lines te gebruiken voor geavanceerde features, maar zit het ingebouwd in de applicatie, gebaseerd op het Qt Quick framework.

Volgens het persbericht is het werk van Barbosa “omtrent de review van de code enorm gewaardeerd en daarom willen wij dat hij hier in de toekomst mee kan doorgaan”, aldus de adviseurs.

Deze adviesraad bestaat uit de ontwikkelaars Carla Kirk-Cohen, Anthony Towns, Amiti Uttarwar en Felix Weis. Ook hoogleraar cryptografie Dan Boneh van de Universiteit van Stanford is van de partij.

Gisteren maakte Square Crypto nog bekend dat ze voor de twintigste keer dit jaar een ontwikkelaar gaan steunen. Met de financiële hulp gaat Leon Johnson werken aan tool voor het beheer van de private keys.

Open source

Omdat Bitcoin een open source en decentraal protocol is, is er geen bedrijf de baas over. Daarom is de ontwikkeling van de code afhankelijk van vrijwilligers of mensen die in loondienst zijn bij grote bedrijven die baat hebben bij een florerend ecosysteem.

Naast Coinbase en Square Crypto zijn ook OKCoin, BitMEX en voorheen Bitmain betrokken bij grants. Je kunt als individu zelf ook geld inleggen voor de ontwikkeling van het protocol. Op BitcoinACKs kun je per pull-request een vergoeding inleggen door te ‘pledgen’.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
bitcoin coreCoinbase