‘Finse douane heeft $15 miljoen aan Bitcoin (BTC) in kas maar wil niet verkopen’

De Finse douane (Tulli) heeft 1.666 bitcoin (BTC) in bezit. De overheidsdienst nam jaren geleden bitcoin in beslag na een drugsvangst maar hebben deze nog altijd niet verkocht.

De Amerikaanse politie pakt dat anders aan, zij verkopen regelmatig BTC in veilingen en zijn daar over de jaar miljarden (!) door verloren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bang voor criminaliteit

Tulli is naar eigen zeggen bang om de BTC te verkopen. Eerdere plannen om in 2018 de bitcoin te veilen werden afgeblazen omdat men bang is dat het geld weer in handen komt van criminelen.

Pekka Pylkkanen, financieel directeur van Tulli, vertelt tegenover publieke omroep Yle hun beweegredenen: “Vanuit ons perspectief zijn de problemen met BTC vooral gerelateerd aan witwassen. Kopers van cryptocurrency gebruiken ze zelden voor normaal gebruik.”

Onzin?

De angst regeert hier. En ook onwetendheid, want uit een onderzoek van een Brits onderzoeksbureau en Massachusetts Institute of Technology (MIT) bleek dat criminelen slechts een klein aandeel hebben in alle bitcoin transacties.

Slechts 2% van 200.000 bitcoin-transacties bleek van illegale aard na hun onderzoek. Nog steeds voor sommigen misschien een relatief groot percentage, maar dat betekent dat 98% van de transacties niet kon worden gekoppeld aan criminele activiteiten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)