Bitcoin Futures van CME breken records: dagvolume van $370 miljoen

De handel in bitcoin futures bij de Chicago Mercantile Exchange (CME) groeien gestaag. Tegenover Forbes vertelt de directeur van de CME Group, Tim McCourt over de groei die het handelsplatform doormaakt.

Met bitcoin futures biedt zijn bedrijf een financieel derivaat aan. Een contract tussen twee partijen die op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid BTC verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$370 miljoen

Het dagelijkse volume is met 132% gestegen tegenover de zelfde maand vorig jaar. In 2018 zaten we met de gehele cryptomarkt in een dipje, terwijl nu de aandacht weer flink is aangetrokken. Dat is dus ook in Chicago te merken.

Dagelijks worden er meer dan 7.200 contracten verwerkt, wat neer komt op een volume van $370 miljoen.

CME krijgt er met de lancering van Bakkt een grote Amerikaanse concurrent bij.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) doet al dagen rustig aan. De koers blijft tussen de $9.800 en $10.500. Voor mensen die dagelijks met de markt bezig zijn misschien wat saai, maar voor de doorsnee is het wel even lekker op adem komen.

Op het moment van schrijven staat de gemiddelde prijs van BTC op $10.265.

In onze laatste analyse vind je de mogelijke scenario’s. Grafieken vertellen veel over het marktsentiment en de mogelijke prijsbewegingen. Het is zeker geen wetenschap, maar een kijkje naar de grafieken en dat meenemen in je beslissingen op het gebied van handel kan geen kwaad.

Bitcoin prijs afgelopen week

Altcoins

Ook in de top 10 van cryptomunten gebeurt er weinig geks. De grootste cryptomunten blijven allemaal relatief rustig.

Een paar kleinere altcoins zijn met 10% gestegen, maar daar blijft het bij spektakel ook bij. De dominantie van bitcoin blijft hoog met 69.2% volgens CoinMarketCap.

Cryptotwitter

Op Twitter vind je, met wat zoeken, dagelijks leuke inzichten op het gebied van bitcoin en de cryptospace in zijn geheel. Een kleine greep uit het aanbod.

Waarom ontwikkelt de prijs van bitcoin zich? De positive feedback loops zijn in kaart gebracht door Ben Davenport. De manier waarop verschillende technieken zijn gebruikt om bitcoin te maken zorgt ervoor dat iedereen in het systeem gebaat is bij een goede prijs.

Miners krijgen meer opbrengsten wanneer bitcoin stijgt, daardoor willen meer mensen minen, doordat meer mensen willen minen gaat de veiligheid van het netwerk omhoog, omdat het veiliger is wordt het aantrekkelijker om ook bitcoin te bezitten… En zo kun je nog wel even doorgaan, maar bekijk vooral de afbeelding in onderstaande tweet. Hup bitcoin!

Om de zaken even in perspectief te plaatsen: 8 maanden geleden ging bitcoin voor $3.200 over de toonbank. Dat is ruim drie keer minder dan nu! Bitcoin presteert dit jaar hartstikke goed, ondanks de wat rustigere periode nu qua koersverloop.

Craig Wright moet hoogstwaarschijnlijk veel geld betalen. Dat komt mede door het feit dat hij claimt de bedenker van bitcoin te zijn. Hij zal toch echt moeten gaan kiezen…

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...