‘Bitcoin (BTC) future markt heeft dagelijks volume van $25 miljard’

819 totale weergaven

De interesse in bitcoin (BTC) derivaten neemt toe. De open interest zit rond een all time high. Met open interest wordt het aantal uitstaande derivaten contracten die (nog) niet zijn afgewikkeld bedoeld.

CME Group liet op 16 januari weten dat er bij hen 5.328 contracten open stonden ter waarde van 26.640 BTC (~$235 miljoen).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin futures

Dat getal is hoger dan ooit voor CME sinds de start in december 2017. Mocht de handelsplaats dit vasthouden tegen het einde van de maand, dan breekt het het record uit juli 2019. Toen stonden er 5.252 contracten open.

Met een future kunnen handelaren speculeren op de prijs van bitcoin. Je opent een contract waarin je een toekomstige prijs overeenkomt. Dat kan hoger of lager zijn dan de huidige. Je kunt dus ook speculeren op een lagere prijs als dat jou goed uit komt.

Dat is interessant voor bijvoorbeeld bitcoin miners. Op deze manier kunnen zij hedgen tegen een eventuele daling, wat het financiële risico voor hen deels af kan dekken.

Cijfers

De prijs van BTC trekt weer wat aan, we schurken zo nu en dan tegen $9.000 aan op het moment van schrijven. Dat in combinatie met steeds meer interesse in bitcoin derivaten zorgt voor een actieve markt op dit moment.

Volgens onofficiële data van Skew Markets tikte de markt een dagelijks volume aan van $25 miljard, het meeste sinds oktober vorig jaar. Onderstaande grafiek laat de opbouw van dat volume goed zien.

Bitcoin futures statistieken volgens Skew

'Bitcoin (BTC) future markt heeft dagelijks volume van $25 miljard'

2020

Het mooie aan bitcoin is dat je geen officiële investeerder hoeft te zijn om mee te doen. Het netwerk discrimineert niet. Als jij een bitcoin adres hebt, kun je meedoen.

Er is echter ook een grote groep mensen die puur wil speculeren op de prijs en niet graag eigen bitcoin bezit. Daar komen financiële producten als futures in beeld.

De interesse lijkt in 2020 opnieuw toe te nemen. Dit kan wel eens het jaar worden van de ‘institutionele beleggers’ die daadwerkelijk hun intrede gaan doen in de bitcoin markt. Als ze dat willen, dan zijn er in ieder geval steeds meer mogelijkheden om dat te doen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...