Bitcoin (BTC) gaat $50.000 bereiken na bullish week, zegt topanalist

2768 totale weergaven

Met het naderende halveringsevenement staat bitcoin op het punt $50.000 te bereiken. De prijs van bitcoin (BTC) heeft recent aanzienlijke aandacht gekregen omdat het dichter bij de $50.000 grens komt, gedreven door een bullish wekelijkse divergentie.

Topanalist Michaël van de Poppe ging naar X (voorheen Twitter) om de indrukwekkende bitcoin koers te benadrukken, waarbij hij opmerkte dat bitcoin recentelijk boven de $48.000-barrière is gebroken.

Boven de $50.000?

De gerenommeerde analist merkt op dat de bitcoin-prijs kijkt naar de weerstand, gemarkeerd door een massieve wekelijkse candle die de prijs weer boven de $48.000 heeft geduwd. Hij toont interesse in wat de prijs zou doen rond $50.000 in de komende één of twee weken. Hij benadrukt echter het kritieke weerstandsniveau waar bitcoin op stuit.

De anticipatie rond de koersbeweging van bitcoin is trending ook door het aankomende bitcoin halving event gepland voor april. Historisch gezien is het halving event, die de beloning voor het delven van nieuwe blokken halveert. Waardoor het aanbod van nieuwe coins sterk afneemt, voorafgegaande aan (historische) bullish runs in de waarde van bitcoin. Van de Poppe heeft zijn zinnen gezet op het $50.000-doel voor bitcoin, waarbij hij zijn voorspelling toeschrijft aan de impact van het halving event.

Op het moment van schrijven staat de prijs op ~$47.900, een lichte daling ten opzichte van een etmaal eerder. De week schildert echter een positiever beeld, met een stijging van 11,19% in zijn waarde. Ook is het handelsvolume van bitcoin gestegen, met 7,08% in de afgelopen 24 uur, met in totaal $20.347.457.133 circulerend in transacties.

Liquidaties

Bovendien tonen recente statistieken van CoinGlass aan dat bitcoin $31,48 miljoen aan liquidaties heeft gezien in de afgelopen dag. Dit cijfer omvat $18,59 miljoen aan longliquidaties en $12,90 miljoen aan shortliquidaties, wat wijst op een gemengde reactie van bitcoinhandelaren terwijl ze door de huidige marktomstandigheden navigeren. De cryptogemeenschap houdt bitcoin’s prestaties nauwlettend in de gaten nu het de significante $50.000 drempel nadert.

Met het halveringsevenement in het vooruitzicht zijn velen optimistisch over het potentieel voor verdere winsten. Echter, zoals bij elke investering, met name in de volatiele cryptomarkt, blijven er risico’s bestaan, en wordt investeerders geadviseerd grondig onderzoek te doen en hun risicotolerantie te overwegen alvorens beslissingen te nemen.

 

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...