Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

869 totale weergaven

Cybercriminelen verkopen gestolen geld voor bitcoin (BTC). De hackers storten het geld op een rekening naar keuze. Dat blijkt uit een rapport van cybersecurity bedrijf Armor.

Het geld wordt verkocht voor minder dan de normale waarde. Soms accepteert men betalingen die 90% lager liggen dan het bedrag dat wordt overgemaakt. Het is namelijk niet makkelijk om iets met gestolen geld te doen. Zeker niet als het digitaal is. Ga voor meer informatie naar Bitcoin Lifestyle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch is er een markt van mensen die dit gestolen geld maar wat graag op hun rekening krijgen gestort.

Hacken en geld

”Er zijn genoeg hackers die gestolen fondsen overmaken naar een bankrekening, PayPal of via Western Union een transactie doen” luidt het rapport van Armor. Volgens de veiligheidsexperts is dit een relatief nieuwe ‘service’ op de donkere plekjes van het internet.

Een rekenvoorbeeldje: de verkoper accepteert €800 in bitcoin, terwijl de klant €10.000 ontvangt. Dat is dus een koopje als de oorsprong van het geld je niet uitmaakt. Dit is voor bepaalde criminelen een stuk makkelijker dan de oudere manieren. Als klant hoef je zelf niets te hacken en ook geen gestolen bankgegevens te gebruiken.

Witwassen

Volgens Armor is dit een van de makkelijkste manieren om geld wit te wassen op dit moment. De hackers lopen zelf weinig risico, het geld gaat namelijk direct naar de klant. De koper is dus degene die het meeste gevaar loopt om gepakt te worden.

Deze mechaniek verklaart de lage prijs en tegelijkertijd ook waarom hackers zich hier aan wagen.

Bitcoin

Tevens benadruk het rapport dat BTC alles is wat de klok slaat bij ‘dark web’ deals. Er is een kleine markt waar projecten met enige extra privacy features gebruikt worden. Maar ook hier lijkt bitcoin de cryptomunt naar keuze.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...