‘Bitcoin (BTC) is goud 2.0 voor een jongere, digitale generatie’

Regelmakers en regeringen worden in de wereld van bitcoin (BTC) worden niet vaak bemoedigend toegesproken. Bitcoin is gebouwd om zo min mogelijk om de regels en wetten in de wereld te geven.

Strenge wetten en regels zouden innovatie kunnen tegengaan en de groei van het ecosysteem afremmen. Zeker wanneer er voor bitcoin dingen gebouwd worden die overheden of overheidsinstellingen liever niet zouden zien. Zoals bijvoorbeeld meer privacy gerelateerde transacties of oplossingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor ondernemers in de industrie kan het echter een ander verhaal zijn. Eric Demuth, CEO van de beurs BitPanda, is van mening dat het soms in het voordeel kan werken van de industrie: ”We hebben nu een moment bereikt in de industrie waar bedrijven groot genoeg zijn.”

Goud 2.0?

In gesprek met Cointelegraph doet Demuth een aantal opmerkelijke uitspraken. BitPanda biedt naast BTC ook handel in bijvoorbeeld goud en zilver. Demuth: ”Bitcoin is goud 2.0 voor een jongere, meer digitale generatie”. De ondernemer noemt BTC ook voor zichzelf een betere versie van goud.

Logisch ook, want naast de schaarste kun je bitcoin ook super makkelijk bewaren en gebruiken waar je maar wil. Zeker in vergelijking met goud is het ook nog eens spotgoedkoop om te versturen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Eric Demuth”]”Ik denk dat cryptocurrency’s al een asset klasse is die niet meer weg gaat. Met name bitcoin is als de gouden standaard voor crypto. Er komt nooit meer een wereld zonder digitale assets of digitale valuta.”[/penci_blockquote]

Regels in Europa

BitPanda is gevestigd in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Demuth vindt het goed dat er meer duidelijk is omtrent bitcoin en de regels die gelden in Europa.

Demuth: ”We hebben in Europa nu een zelfde soort regels als de banken. Vier jaar geleden zou dat alle innovatie en bedrijven in Europa hebben vermoord. Als nieuwe start-up kun je dit niet bereiken.”

Volgens de ondernemer liet de EU de industrie zich ontwikkelen door te observeren en zijn ze bewust nu pas met regels gekomen. Nu de industrie groot genoeg is kunnen de spelregels worden opgezet.

Dat is natuurlijk wel makkelijk praten voor een bedrijf die op tijd is begonnen en nu groot genoeg is. Want kleinere partijen die nu iets willen doen moeten opboksen tegen bedrijven die bij hun start veel minder regels moesten volgen.

Wilde westen

Demuth heeft niet zo’n vertrouwen in het ontwikkelen van allerlei decentrale netwerken: ”Decentralisatie is iets waar we allemaal op hopen, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren op een vrije manier.”

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Eric Demuth”]”De regering en regelmakers willen dat bepaalde mensen verantwoordelijk zijn voor zaken. Je kunt geen ‘wilde westen’ hebben. Dat opent de deur voor oplichters, valse adverteerders enzovoorts. Regeringen en regelmakers houden van controle. Iets dat echt decentraal is, past niet.”[/penci_blockquote]

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...