Grayscale koopt weer 7.000 Bitcoin (BTC) bij, whales sturen geld naar beurzen

Het lijkt erop dat whales hun Bitcoin (BTC) aan het verkopen zijn aan institutionele beleggers. Verschillende data uit verschillende bronnen laten zien dat er grote bedragen naar beurzen toegaan, terwijl ook de koopdruk vanuit ‘grote jongens’ komt.

Bitcoin van whales naar Grayscale

Statistieken van de on-chain analysedienst Coin98 bevestigden dat investeringsgigant Grayscale weer een flinke hoeveelheid Bitcoin heeft bijgekocht. Het zou zelfs gaan om het dubbele aantal dan wat de miners in november in omloop hebben gebracht, namelijk respectievelijk 27.881 BTC en 55.015 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je daar nog Square en PayPal bij op telt, zie je al snel dat er een onevenwicht is tussen de vraag en het nieuwe aanbod.

Ook in december

En het was niet slechts november waarin dit allemaal gebeurde. Grayscale voegde de afgelopen 24 uur naar verluidt nog maar eens 7.000 BTC toe aan hun fonds.

Daarmee hebben ze nu meer dan $10,5 miljard aan Bitcoin in beheer. Bybt houdt deze data allemaal in de gaten, middels onderstaande grafiek.

Er zijn aanwijzingen dat er een instroom is op beurzen vanuit Bitcoin wallets van whales. De laatste dagen, sinds de prijs tegen de $20.000 aan hikt, neemt de cumulatieve balans op de beurzen weer toe. Dit is iets dat al sinds maar dit jaar niet echt meer gebeurden.

Grayscale koopt weer 7.000 Bitcoin (BTC) bij, whales sturen geld naar beurzen

Je zou dus kunnen zeggen dat partijen als Grayscale hun fondsen aan het uitbreiden zijn met Bitcoin van whales. Maar net als met de vergelijking van ‘het opkopen van nieuw geminede Bitcoin’, kun je ook hier niet stellen dat het rechtstreeks bij deze whales vandaan komt.

Vergelijking met 2017

Daarmee is de trend wel compleet anders vergeleken met drie jaar geleden. CNBDC meldde dit gisteren ook nog: waar er in 2017 vooral traders waren die Bitcoin kochten, zijn het nu vermogende beleggers en lange termijn investeerders.

Volgens Chainalysis kwam de inflow drie jaar terug voornamelijk uit Azië, terwijl het nu zou gaan om Noord-Amerika. Ook is er een trend dat er grote bedragen van exchanges af worden gehaald, om het vervolgens op ‘veiligere offline manieren’ te bewaren. Dit versterkt het narratief dat het niet meer om traders maar om vermogende individuen gaat.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!