Bitcoin (BTC) handel floreert in april: $1.580 miljard aan volume

Bitcoin beurzen deden goede zaken in de afgelopen maand april, zo blijkt uit data van The Block.

Bitcoin beurzen in april

De onderzoekers hebben de handelsvolume van 'legitieme exchanges' geaggregeerd voor de afgelopen maand. Dat zijn 24 beurzen die een te verifiëren handelsvolume draaien en door The Block naast een meetlat van een aantal kwalitatieve indicatoren zijn gelegd. Het is daarmee een uitgebreidere set aan exchanges dan de '10 van Bitwise'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze assetmanager deed in het voorjaar van 2019 de markt enigszins op haar grondvesten schudden door in een rapport een groot deel van het bestaande handelsvolume in de markt als 'nep' te betitelen. Een groot aantal beurzen pompt - nog steeds - hun volume zelf kunstmatig op om handelaren aan te trekken.

Dat gaat een stap verder dan het simpelweg inhuren van market makers om volume naar een handelsplatform te brengen. De onderstaande cijfers is in de ogen van The Block berekend op basis van legitiem, betrouwbaar handelsvolume.

De exchanges waren in april samen goed voor maar liefst 1,58 biljoen dollar (1.580 miljard dollar) aan spot volume. Dat is een behoorlijk groeicijfer (+49%) ten opzichte van maart toen er sprake was van 1,06 biljoen dollar (1.006 miljard dollar) aan volume.

De onderstaande grafiek toont ook eens te meer aan hoe deze assetklasse is gegroeid de afgelopen twee jaar.

Bitcoin (BTC) handel floreert in april: $1.580 miljard aan volume

Bron: Crypto Compare, The Block Research

Hoogte- en dieptepunt in april

Welke gebeurtenissen in april hebben beleggers en handelaren naar de beurzen gestuurd? De spotprijs schreef op 14 april een nieuwe all time high van $64.895. De voornaamste reden was de beursgang van Coinbase, waardoor een grotere groep mensen getriggerd werd door bitcoin.

Maar bitcoin liet zich ook van zijn volatiele kant zien: de prijs duikelde één week later onder $52.000 en vorige week onder $48.000. Ook omdat de derivatenmarkten zeer verhit waren en handelaren speculeerden op prijzen boven de $70.000.

De afgelopen week is de koers weer teruggeveerd met een prima plus van ruim 8%.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
beurzenexchange

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.