Undercoveragenten lokken Bitcoin (BTC) handelaar in de val

Het Amerikaanse Department of Homeland Security heeft een bitcoin (BTC) verkoper opgepakt op verdenking van witwassen. Undercoveragenten wisten de vermeende crimineel te verleiden tot een transactie van $140.000 van cash naar BTC.

Aanklacht

Volgens de aanklacht bood de 26-jarige Kenneth Rhule zijn cash naar bitcoin diensten aan. Dat deed hij op LocalBitcoins.com. Op het platform kun je, a la Marktplaats, bitcoin verhandelen. Zijn gebruikersnaam is Gimacut93.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rhule zit flink in de nesten. Hij wordt aangeklaagd voor een hoop verschillende zaken: Het runnen van een financiële service zonder licenties, vijf verschillende gevallen van witwassen en het plannen van het kopen en verhandelen van marihuana.

Onderzoek sinds 2018

De Amerikaanse autoriteiten zitten al sinds 2018 achter de verdachte aan. Undercover agenten zitten sinds die tijd achter hem aan. In de rol van collega criminelen wisten ze hem recentelijk te pakken. De agenten hebben verschillende keren met Rhule afgesproken in een Starbucks.

Het plan werkte: Rhule bood zijn witwasdiensten aan voor in totaal $140.000 aan bitcoin. Hem werd verteld dat het geld werd verdiend door mensensmokkel, maar dat deerde hem niet.

Verboden

Je kunt je afvragen of het dealen van wiet en het omzetten van dollars naar bitcoin strafbaar moet zijn en aan strenge regels moet voldoen. Dat is echter wel het geval in (bepaalde delen van) Amerika.

Rhule hangt een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd voor het runnen van een financiële instelling zonder licenties. 20 jaar voor het witwassen van ‘financiële instrumenten’ en tot wel 40 (!) jaar voor zijn vermeende connecties met het verkopen van marihuana.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...