Onderzoek: 'Bitcoin (BTC) hodlers niet schuldig aan daling van 50%'

Onderzoek: 'Bitcoin (BTC) hodlers niet schuldig aan daling van 50%'

De recente volatiliteit van de prijs van bitcoin (BTC) is je vast niet ontgaan. De koers dook vorige week binnen een paar uur van $7.300 naar een prijs ver onder $5.000 op de meeste beurzen.

Volgens cijfers van de financiële dienstverlener Unchained Capital kwam die daling niet door mensen die bitcoin al jaren vasthouden. Bitcoin die al lang stil staan op één adres bewoog niet of nauwelijks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het waren vooral de 'jonge' bitcoin die minder dan 6 maanden op hun adres stonden die reageerden op de prijsontwikkelingen.

Hebben hodlers balls of steel?

Hodl waves

De 'hodl waves' grafieken van Unchained Capital laten mooi zien hoe de verhoudingen liggen op het bitcoin netwerk. Het afgelopen jaar zagen we hoge prijzen van $14.000 per BTC, maar de prijs dook ook onder de $4.000.

De mensen achter de adressen die al langer dan 5 jaar hun bitcoin vasthouden geven geen krimp. Sterker nog: het aantal bitcoin dat 5 jaar stil staat groeit gestaag.

''De volaliteit kwam zeker niet door >5 jaar hodlers. Zijn deze coins verloren of hebben bitcoiners handen van staal?'' vragen de mensen van Unchained Capital zich hardop af op Twitter.

Het is natuurlijk wel de vraag hoeveel van deze bitcoin uberhaupt nog bereikbaar zijn. Over de jaren heen zijn er waarschijnlijk miljoenen bitcoin verloren gegaan. Er ligt voor een fortuin aan bitcoin op een vuilnisbelt en een wietdealer verloor zijn fortuin door een weggegooide vishengel.

[caption id="attachment_58176" align="alignnone" width="1600"] Bitcoin hodl waves grafiek. Via Unchained capital[/caption]

Onderzoek: 'Bitcoin (BTC) hodlers niet schuldig aan daling van 50%'

De 'jongste' bitcoin zijn verantwoordelijk

Unchained Capital is duidelijk: de meerderheid van de volatiliteit kwam voort uit bitcoin die korter dan 6 maanden op een bepaald adres stonden.

De afgelopen jaren is het aantal bitcoin dat meer dan 5 jaar stilstaat gestegen met zo'n 233.800 BTC. Er is een groep mensen die hun bitcoin hoe dan ook vasthouden en niet verkopen, wat de prijs ook doet.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties