Interpol werkt samen met start-up om Bitcoin (BTC) transacties op dark web te volgen

Interpol gaat in zee met een Zuid-Koreaanse start-up om illegale activiteiten op het internet te analyseren. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de betalingen in bitcoin (BTC).

De data intelligence start-up S2W Lab maakt dit bekend in een persbericht. De samenwerking duurt minstens een jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interpol is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit.

Ogen op het ‘dark web’

Interpol richt hiermee de ogen nog meer op het dark web. Het dark web is een deel van het internet dat niet rechtstreeks vindbaar is via zoekmachines e.d. Een verborgen gedeelte waar je je best voor moet doen om te komen.

Niet alles wat daar gebeurt is illegaal, maar het is een plek waar criminelen regelmatig hun diensten en goederen aanbieden.

Data

S2W Lab zegt veel data te hebben verzameld van het dark web. Interpol kan gebruik maken van hun ‘dark web database’. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan het bedrijf gemakkelijker verbanden leggen tussen verschillende domeinen en binnen verschillende timeframes.

Verbanden en contacten zijn essentieel tijdens onderzoeken naar criminele netwerken.

Bitcoin

Volgens de CEO van S2W Labs, Suh Sangduk, wordt het steeds lastiger om te reageren op cybercrime omdat het gebruik van bitcoin en nadere cryptomunten toeneemt.

Bitcoin is een handige tool om wereldwijd transacties te doen. Gebruikers op het netwerk hebben alleen een ontvangstadres nodig, je hoeft je eigen identiteit niet op te geven wanneer je een transactie uitvoert.

Dat betekent echter niet dat je helemaal anoniem bent op het netwerk. Sterker nog: met de juiste analisten kunnen overheidsinstellingen en inlichtingendiensten veel transacties koppelen aan bepaalde personen of bedrijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...