Bitcoin (BTC) koers schiet door $19.800 en zet nieuwe all-time high neer

De Bitcoin (BTC) koers heeft maandagmiddag een nieuw record neergezet en is door de $19.800 heen geschoten.

De vorige all-time high stond op $19.666 en dateert van december 2017.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cryptomunt heeft nog nooit op een hoger niveau gestaan op de Bitstamp grafiek, wat geldt als de standaard voor de markt.

Bitcoin marktwaarde

Daarmee komt de totale marktwaarde van de cryptomunt op 366 miljard dollar, terwijl de bitcoin dominantie op circa 64% ligt. De totale bitcoin markt is nu 4,5% van de totale goudmarkt.

De cryptomunt is in 2020 aan een indrukwekkende rally bezig. De beginkoers van 2020 lag op $7.200, waarna er 12 maart sprake was van een enorme dip tijdens Black Thursday. De koers ging toen even naar $3.850.

Sinds de halvening op 11 mei zit de koers continu in de lift, met uitzondering van een flinke correctie in september toen de koers dumpte van $12.000 naar $10.000. Na de zomer lieten steeds meer bedrijven weten Bitcoin te hebben gekocht of het te overwegen.

Een steen in de vijver was PayPal, de beursgenoteerde betaalgigant met circa 200 miljoen actieve accounts. Ze zijn deze maand gestart met het verkopen en opslaan van Bitcoin. Hoewel PayPal een centrale partij is, wat niet strookt met de decentrale filosofie van Bitcoin, betekende dit een enorme ‘boost’ voor de markt.

Fundamenteel

Fundamenteel ligt het Bitcoin netwerk er ook gezond bij. Vandaag is bekend geworden dat de moeilijkheidsgraad met bijna 9% is toegenomen. Ook verloopt de integratie van privacylaag Taproot voorspoedig: een groot deel van de aangesloten miners accepteren de protocolaanpassing.

Bitcoin is in 2008 bedacht door de anonieme persoon (of groep) Satoshi Nakamoto.

Het is schaars, hard geld dat fungeert als betaal – en spaarmiddel zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank of staat. Bitcoin heeft een vastomlijnd monetair stelsel, waarbij de inflatie op termijn nihil is.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...