Bitcoin (BTC) koers vertoont parallellen met covid-rally, bullmarkt in aantocht?

Bitcoin bullish

De COVID-19-pandemie, die wereldwijd chaos veroorzaakte in economieën en financiële markten, had in 2020 een diepgaande invloed op bitcoin. In eerste instantie onderging de crypto een scherpe daling samen met de traditionele markten te midden van door paniek veroorzaakte verkopen. Denk aan de dip van maart 2020. De veerkracht van bitcoin kwam echter naar voren toen het snel herstelde, waardoor een nieuwe golf van investeerders is aangetrokken die op zoek waren naar een bescherming tegen traditionele economische onzekerheden.

Veerkracht van bitcoin

Nu, in het heden, bevindt bitcoin zich opnieuw in een opmerkelijke opwaartse beweging, vergelijkbaar met de door de pandemie veroorzaakte rally. De factoren die deze stijging beïnvloeden zijn veelzijdig, variërend van macro-economische trends tot institutionele interesse en regelgevingsontwikkelingen.

De epische comeback van bitcoin roept herinneringen op aan de pandemische stijging. Bitcoin staat op het punt om voor de vijfde opeenvolgende maand te stijgen, wat de langste winstreeks voor de munt betekent sinds een rally gestimuleerd door ruim geld tijdens het covid-tijdperk.

De grootste digitale activa is in januari met ongeveer 2% gestegen, een maand van significante schommelingen die zijn veroorzaakt door de introductie van de eerste Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en veranderende perspectieven op het monetaire beleid.

Op het moment van schrijven staat de waarde van BTC op $43.381,99, wat een stijging van 2,8% is sinds gisteren en een daling van 0,1% ten opzichte van een uur geleden. De huidige waarde van bitcoin is circa tien procent hoger dan een week geleden.

De huidige waardering van cryptocurrency’s op wereldschaal is $1,75 biljoen, wat een verandering van 2,73% betekent in de afgelopen vierentwintig uur en 63,46% in het afgelopen jaar. De marktkapitalisatie van BTC staat momenteel op $851 miljard, wat een marktaandeel van 48,76% voor bitcoin betekent. Stablecoins hebben ondertussen een marktkapitalisatie van $137 miljard, of 7,84% van de totale cryptomarktkapitalisatie.

Nieuwe rally?

Bloomberg-gegevens geven aan dat een reeks van vijf opeenvolgende maandelijkse winsten de langste is sinds een periode van zes maanden die begon in oktober 2020 en eindigde in maart 2021. In november 2021 piekte de munt op bijna $69.000.

Op 11 januari begonnen spot Bitcoin ETF’s, uitgegeven door BlackRock Inc. en Fidelity Investments, met hun handel in de Verenigde Staten. Voor de lancering van de ETF’s vorig jaar steeg de munt met bijna 160% in een poging nieuwe investeerders aan te trekken.

Volgens gegevens van Bloomberg hebben de 10 ETF’s een nettobedrag van $1 miljard aan investeringen ontvangen. Bloomberg Intelligence meldt dat het debuut van de groep ETF’s het meest succesvol was in de geschiedenis, gebaseerd op zowel handels- als stroomindicatoren.

Belangrijke altcoins leiden het marktherstel

Beleggers wachten ook op de rentebeslissing van de Federal Reserve deze week, met bijna gelijke kansen op een daling in maart. Veranderingen in die visie kunnen een aanzienlijke invloed hebben op Bitcoin en andere cryptomarkten, die gevoelig zijn voor verschuivingen in sentiment en percepties van liquiditeit.

De cryptomarkt is in de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gestegen. In deze tijd won Bitcoin 3%, Ethereum 1,75%, en Solana en Cardano overtroffen de markt door respectievelijk 5,7% en 8,3% toe te voegen.

Het betere presteren van belangrijke altcoins duidt erop dat de interesse van deelnemers zich heeft uitgebreid buiten de twee belangrijkste munten. Verwacht echter geen aanhoudende vraag naar kleinere altcoins of meme-coins dit jaar; dit gebeurt meestal na een sterke bullmarkt.

Bitcoin heeft zijn 50-daagse voortschrijdend gemiddelde overschreden en is gestegen tot boven $43.300. Dit is significant, maar nog niet overtuigend bewijs van een bullish trend. De aanhoudende opwaartse prestatie van altcoins in de afgelopen zes dagen voedt echter het optimisme en plaatst bitcoin in een positie voor een test boven $46.000.

Volgens gegevens van CoinShares zijn BTC-investeringen met $479 miljoen gedaald, Ethereum met $39 miljoen en Solana met $3 miljoen. Investeringen in fondsen die beleggers in staat stellen bitcoin-shortposities te openen, stegen met $11 miljoen.

Ondanks enorme uitstroom uit het “oude” Grayscale-fonds (totaal $5 miljard sinds 11 januari), daalden de opnames gedurende de week. In vergelijking daarmee zagen nieuw gelanceerde Amerikaanse ETF’s $1,8 miljard aan instroom, met een totaal van $5,94 miljard sinds hun introductie op 11 januari, volgens CoinShares.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer