Bitcoin (BTC) Analyse: volume kruipt omhoog, koers blijft rond $10.000

De afgelopen dagen was het traden van Bitcoin (BTC) erg onvoorspelbaar. Dit kwam met name door het opdrogen van het handelsvolume na nieuws over BitMEX. Echter is de koers wat gezakt en door de $10.000 gebroken. Op moment van schrijven ligt deze er net boven en lijkt hij stabiel te blijven.

Dit heeft gezorgd voor meer volume en een beter te voorspellen markt. Het lijkt erop dat lagere levels getest gaan worden alvorens de prijs van Bitcoin weer zal stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Momenteel ligt de prijs van Bitcoin rond $10.000 en lijkt de prijs hier net stabiel boven te liggen. Daarmee ligt de prijs momenteel op een belangrijke support zone. Gekeken naar de daily chart van Bitcoin is het zeer ongunstig wanneer deze zone niet stand gaat houden.

Bitcoin (BTC) Analyse: volume kruipt omhoog, koers blijft rond $10.000
Bitcoin daily chart 25 juli 2019

Gezien de bewegingen de afgelopen dagen, begint het sell volume weer te stijgen. Dat wil zeggen dat meer mensen bezig zijn met verkopen dan kopen. Wanneer deze verkoopsdruk te groot wordt voor de koopkracht zal deze support zone het erg lastig krijgen.

”Daling richting $7.500 niet ondenkbaar”

Een test richting de $9.000 en eventueel lager (misschien slechts een wick) ligt in de huidige verwachting. Daarbij zou een daling richting $7.500 ook niet ondenkbaar zijn, mocht $9.000 weinig reactie uitlokken.

Een ander scenario is dat het huidige level rond de $10.000 stand blijft houden en omhoog gaat breken. Mocht dat het geval zijn dan is $11.000 een lastig punt om te breken. Gekeken naar de short term trend is de kans een stuk groter dat dit echter vooralsnog niet gaat gebeuren en we eerst lagere prijzen zien.

Wel zien we nu een higher low op een hoger timeframe. Dat zou een bullish signaal kunnen zijn, maar dan moet deze nog wel stand gaan houden. Mocht deze stand houden, dan blijkt de huidige support erg sterk te zijn.

Altcoins zien kleine stijging

Op de altcoinmarkt ziet het er wat positiever uit. Veel van de grote altcoins waaronder ETH en XRP lijken na dagenlang rond hetzelfde level te hebben gehangen licht te herstellen in Satoshi waarde.

Dat kan tevens wijzen op een verder herstel met daarbij het gevolg dat Bitcoin inderdaad gaat dalen in prijs.

Bitcoin (BTC) Analyse: volume kruipt omhoog, koers blijft rond $10.000
Ethereum daily chart 25 juli 2019

Zien we dan uiteindelijk licht aan het eind van de tunnel voor altcoins? Dat blijft heel erg lastig te zeggen. De hele altcoin markt heeft flinke klappen gehad en ondanks dat er een lokale bottom lijkt te zijn gevormd, kan er veel gebeuren.

Satoshi waarden liggen momenteel op levels met heel weinig support en kan bij het minst of geringste weer de weg naar beneden vervolgen. Tevens laten momentum indicators zien dat de weg naar beneden nog steeds makkelijker is dan naar boven. En dus nog steeds gevaarlijk om daar in te stappen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws