Pakistan wil Bitcoin (BTC) legaliseren en mining gaan stimuleren

Tijdens een Statenvergadering in Pakistan is er deze week een motie aangenomen. Het komt er op neer dat men eist dat er wetten komen die het bezit van cryptocurrency’s en Bitcoin mining legaliseren.

Bitcoin in Pakistan

Zia Ullah Bangash, een adviseur van de regering, tweette gisteren over deze ontwikkeling. De motie luidt als volgt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We doen een beroep op de centrale overheid om ons voorstel voor legalisering van cryptocurrency zorgvuldig te overwegen.”[/penci_blockquote]

De motie is door verschillende adviseurs en ministers aangenomen. Het is gericht aan de eerste minister van de provincie Khyber Pakhtunkhwa, een bergachtig gebied in het noorden van Pakistan. Nota bene: de motie is unaniem ondertekend, wat betekent dat er geen weerwoord of tegenstand was vanuit de andere parlementsleden.

Mocht deze motie in de praktijk uitgevoerd gaan worden, dan mag Pakistan zich in een illuster rijtje landen voegen, met onder andere Iran en Venezuela. In beide landen is Bitcoin een activa die meer dan serieus wordt genomen. In Venezuela is het leger momenteel bezig om mining farms te bouwen en in Iran moeten miners hun Bitcoin rechtstreeks aan de centrale bank verkopen.

Economische malaise

Pakistan is een land van van 212 miljoen mensen. Het heeft te maken met “ernstige economische problemen” en de spanningen in het grensgebied met India lopen hoog op.

Volgens sommige Pakistaanse ministers biedt de cryptocurrency industrie een uitweg. Ze stellen dat Khyber Pakhtunkhwa perfect is voor het minen van Bitcoin: het is er koud, de elektriciteitskosten zijn er laag en er is genoeg mankracht beschikbaarheid. Voor het minen hoef je – naast het doen van een flinke investering – aan geen andere voorwaarden te voldoen.

Miners moeten echter wel voldoen aan zogenoemde eigendomsrecht dat moet worden verleend.

Campagne

Ondertussen is Bitcoin niet alleen in de regionen van de overheid een belangrijk item. Influencer Waqar Zaka staat in het land bekend als voorvechter van de crypto industrie. Hij wil een mining bedrijf in de provincie openen, maar heeft ook nog te maken met een rechtszaak die tegen hem is aangespannen. Hij reageert ook op het nieuws van vandaag: “Eén provincie is gelukt, nog drie andere te gaan!”

In oktober startte Zaka een campagne om cryptovaluta in Pakistan te legaliseren. En dat leek succesvol te zijn.

Rechter Muhammad Iqbal Kalhoro, die de hoorzittingen tegen het verbod leidde, stond open voor het verhaal van Zaka. Hij was ‘unhappy’ met het eerdere besluit om cryptocurrency’s te verbieden. Tel daar het nieuws van vandaag boven op, en er gloort een mooie toekomst voor Bitcoin in het midden-Aziatische land.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining