Zoon John Lennon: ‘Bitcoin overstijgt alles wat in de wereld gebeurt’

941 totale weergaven

Bitcoin (BTC) kan individuen helpen om weer zeggenschap over hun vermogen te krijgen. Dat is de overtuiging van Sean Ono Lennon, de zoon van de legendarische frontman van The Beatles John Lennon. “Het overstijgt de politiek en alles wat er in de wereld gebeurt.”

Bitcoin Beatles

Deze uitspraak deed Sean Ono Lennon tijdens de Orange Pill Podcast, van marktcommentator Max Keiser. Lennon denkt dat het de mens als individu macht geeft op een manier die ze nog nooit eerder heeft gehad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij merkte op dat Bitcoin één van de weinige dingen is ‘die hem weer optimisme geeft’ over de toekomst en de mensheid in het algemeen. 2020 is namelijk voor de mensheid een moeilijk jaar, maar de cryptomunt is een lichtpuntje in dat alles.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Om eerlijk te zijn…Bitcoin geeft mij een soort van optimisme in een oceaan van vernietiging die dit jaar teweegbrengt”[/penci_blockquote]

Sean Lennon is de zoon van John Lennon en Yoko Ono. Hij is zelf ook een muzikant. Hij beaamt dat Bitcoin het individu de kracht geeft die het nog nooit eerder heeft gehad.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als mensen goud zouden hebben, zouden ze het in een zak met zich mee moeten dragen. Iemand zou dat van hen kunnen stelen.”[/penci_blockquote]

Bitcoin “overstijgt de fysieke wereld”, vervolgt hij. “Het betekent dat je weer keuzevrijheid hebt. Je hebt er zelf het beheer over, zolang je de private key kunt onthouden. En als je dat doet, ben je klaar om te gaan.”

?s=20

Vreedzaam protest

Zijn vader is naast zijn muzikale talent ook bekend geworden door zijn politieke en levensbeschouwelijke uitspraken. Hij zag zichzelf als vredesactivist en vrijdenker, iets eigenlijk heel goed aansluit bij Bitcoin.

Bitcoin heeft een apolitiek monetair beleid. Het is een vreedzaam protest tegen een heleboel dingen die er op financieel en monetair vlak gebeuren. Of het nu inflatie, kapitaalcontrole of financiële privacy is: iedereen die het wil, kan Bitcoin als opt-out gebruiken om op een vreedzame manier een tegengeluid te laten horen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC