Aandelenkoers MicroStrategy stijgt na aankoop van $425 miljoen aan Bitcoin

1082 totale weergaven

Het Amerikaanse MicroStrategy heeft inmiddels meer dan 38.000 bitcoin in kas. En dat doet het bedrijf goed: de aandelenkoers stijgt na de bitcoin aankopen verder door.

Investeren in Bitcoin (BTC) kun je om allerlei verschillende redenen doen. Het monetair beleid van bitcoin biedt duidelijkheid en zekerheid, dat maakt het geschikt als vluchtroute uit bijvoorbeeld de dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voordat je bitcoin ziet als vluchtroute uit het huidige financiële systeem is het wel zaak om eerst vertrouwen te hebben of te krijgen in het netwerk en de valuta.

Een van de beste recente voorbeelden daarvan is Michael Saylor, directeur van MicroStrategy: De CEO voorspelde dood van Bitcoin in 2013 en anno 2020 koopt zijn dus bedrijf voor miljoenen aan bitcoin.

Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ.

Bitcoin en aandelen

Een gewaagde stap, maar de aandelenbeurzen reageren ook opgetogen op het nieuws. MicroStrategy kocht in totaal voor $425 miljoen aan BTC voor een gemiddelde prijs van $11.111.

Bij de eerste aankoop van bitcoin (ter waarde van $250 miljoen) steeg de aandelenkoers van zijn bedrijf met meer dan 10%.

MicroStrategy kocht recentelijk 16.796 extra Bitcoin en ook nu reageerde de koers van het bedrijf weer positief. In onderstaande grafiek is dat duidelijk te zien. Je kunt wel raden wanneer het nieuws over nieuwe bitcoin op de bedrijfsbalans bekend werd.

Aandelenkoers MicroStrategy volgens Google

Aandelenkoers MicroStrategy stijgt na aankoop van $425 miljoen aan Bitcoin

Bitcoin standaard

Saylor geeft aan dat zijn bedrijf bouwt aan een eigen ‘bitcoin standaard’. Tegenover Coindesk legt hij duidelijk uit waarom: ”We hadden de vervelende realisatie dat we op een ijsblokje van $500 miljoen zaten dat smolt.”

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Michael Saylor”]”Dit is geen speculatie en het is ook geen hedge. Dit is een bewuste bedrijfsstrategie om een bitcoin standaard aan te houden.”[/penci_blockquote]

Als deze tactiek succesvol is dan ligt het voor de hand dat ook andere bedrijven deze nieuwe strategie op zijn minst in de gaten gaan houden.

Risico’s

Het is een hele mooie stap en goed nieuws voor bitcoin, maar de keuze van MicroStrategy komt niet voort uit weelde. Volgens Joe Weisenthal presentator van What’d You Miss bij Bloomberg daalt de omzet van het bedrijf al sinds 2013.

Er zijn dus nieuwe ideeën nodig. En vooralsnog lijkt bitcoin bij die nieuwe plannen een belangrijke rol te spelen. Niet de dollar, maar bitcoin wordt leidend binnen het bedrijf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...