‘Elke grote investeringsbank zal uiteindelijk Bitcoin bezitten’, stelt Bill Miller

Een bekende Amerikaanse beleggingsfondsmanager, Bill Miller, is er van overtuigd dat de prijs van bitcoin (BTC) verder gaat stijgen. Miller doet tegenover CNBC een aantal opmerkelijke uitspraken. Hij schat de kans dat bitcoin naar $0 gaat kleiner dan ooit.

Vraag en aanbod

Miller: ”Het verhaal van bitcoin is simpel: vraag en aanbod.” De vraag naar bitcoin lijkt simpelweg harder te groeien dan de nieuwe bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een mooi voorbeeld daarvan zijn de Amerikaanse bedrijven Square en Grayscale. Zij kochten voor $2,3 miljard aan Bitcoin in het derde kwartaal van 2020. En dat terwijl bitcoin miners slechts zo’n $1 miljard aan bitcoin verdienden in diezelfde periode.

Square en Grayscale zijn slechts twee partijen, er zijn miljoenen bitcoiners en tal van bedrijven die ook graag bitcoin kopen.

Bill Miller

Miller is een ware investeringsveteraan. Onder zijn leiding presteerde het Legg Mason Capital Management Value Trust Fund 15 jaar lang beter dan de S&P 500. Dat meldt Coindesk.

Miller is momenteel chief investment officer bij Miller Value Partners. Zijn hedgefonds liet in 2017 weten dat de helft van hun portfolio uit bitcoin bestond.

Volgens Miller is het een kwestie van tijd tot elke investeringsbank en andere investeerders een beetje bitcoin willen hebben. Hij wijst ook goud aan als mogelijke kandidaat, goud is al millennia lang een middel om inflatie tegen te gaan.

Inflatie

Miller waarschuwt voor flinke inflatie door het beleid van de Federal Reserve (de centrale bank van Amerika). Ook ligt het in de lijn der verwachting dat er nog meer steunpakketten komen om de grote gevolgen van de huidige situatie rondom COVID-19 enigszins dragelijk te maken. En dat betekent meer dollars in de markt.

Lees ook: Bitcoin en de Oostenrijkse School: Hoe zit het dan met inflatie?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...