Bitcoin (BTC) minen weer een stukje moeilijker: +3,6%

De zogenaamde moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin (BTC) is weer omhoog gegaan. Met 3,6% om precies te zijn.

Bitcoin netwerk

Miners sturen rekenkracht naar het Bitcoin netwerk om het volgende block te vinden. Dat leidt tot een continue groei van deze hashrate. Met als gevolg dat ook de moeilijkheidsgraad toeneemt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De moeilijkheidsgraad past zich iedere ~2 weken aan op basis van de voorgaande 2016 blocken. Afgelopen zaterdagmiddag is de difficulty rate weer aangepast.

Dit mechanisme zorgt ervoor dat er elke ~10 minuten een nieuw block gevonden wordt. Zodra er meer rekenkracht naar het netwerk gaat, dan neemt de moeilijkheid toe.

Zodra de hashrate, kalibreert de moeilijkheidsgraad naar een lager getal. In de onderstaande grafiek van Glassnode is een stijging te zien van de gele lijn.

Bitcoin (BTC) minen weer een stukje moeilijker: +3,6%

De volgende aanpassing is rond 1 november te verwachten.

Sommigen zien het aanpassenvan de difficulty rate als één van de vernuftigheden van bedenker Satoshi Nakamoto. Het heeft ook een paar voordelen:

In de ogen van Plan B sorteert de moeilijkheidsgraad voor op de spotprijs.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...