Bitcoin miners hebben circa $5 miljard omgezet in 2019

Wereldwijd hebben bitcoin miners in 2019 circa 5 miljard dollar in het laatje gekregen met hun activiteiten. Dat blijkt uit een inventarisatie van nieuwssite The Block.

Bitcoin miners

Veruit het grootste deel van dit bedrag, 4,89 miljard dollar, zijn de zogenaamde block rewards, de beloning die men ontvangt na het delven van een block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu ontvangt een miner nog 12,5 bitcoin per transactieblok, vanaf medio mei, met de halvening, gaat dit getal doormidden.

Een veel kleiner deel van de inkomsten zijn de transactievergoedingen: ‘slechts’ 146 miljoen dollar.

Ten opzichte van 2018 leverden miners zelfs wat in, want toen lag het totaal op $5,26 miljard. Dat ‘bearish’ cryptojaar geldt nog steeds als het recordjaar, want in 2017 lag het totaal op $3,19 miljard.

Bitcoin miners hebben circa $5 miljard omgezet in 2019

De onderzoekers van The Block merken wel op in hun 2020 Research Outlook dat het weliswaar schattingen zijn. De cijfers zijn namelijk gebaseerd op de aanname dat miners direct hun bitcoin verkopen via een over-the-counter desk of exchange.

Maar doorgaans houden miners een (groot) deel van hun bitcoins vast. Er zijn nu ruim 18,1 miljoen bitcoin gedolven en in 2024 is circa 94% van het totaal gemined.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...