Chinese politie vindt illegale Bitcoin (BTC) miners in begraafplaats

De Chinese politie ontdekte een bitcoin (BTC) mining operatie bij een ondergrondse begraafplek.

Volgens Beijing News ontdekte de politie de mining rigs in de stad Daging. De miners hadden hun hardware verstopt in twee verschillende grafheuvels.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De twee heuvels waar de mining hardware in werd verstopt. Afbeelding van Beijing News

Chinese politie vindt illegale Bitcoin (BTC) miners in begraafplaats

Energie stelen en bitcoin minen

De bitcoin miners tapte naar verluidt stroom af bij een oliebedrijf. De politie besloot de situatie te onderzoeken. Na het vinden van een ingang en wat graven werd er bitcoin mining hardware gevonden.

Er zijn ook legitieme opties om een deel van de energie van oliebedrijven om te zetten in bitcoin. Een start-up van Marty Bent, een bekende bitcoin podcaster, gebruikt afval van oliecentrales om bitcoin te minen.

In dezelfde provincie, Heilongjiang, werden eerder deze week al 54 bitcoin mining rigs gevonden. Deze hadden een andere opvallende plaats: onder een hondenhok.

Verstopplek van de mining rigs, via GNW

Chinese politie vindt illegale Bitcoin (BTC) miners in begraafplaats

De grootste kostenpost voor een bitcoin miners is vaak de elektriciteit. Als je dat gratis (door het af te tappen bijvoorbeeld) of spot goedkoop kunt krijgen dan kun je winst maken met de juiste hardware.

Bitcoin minen

Bitcoin mining is big business in China. Zo’n 65% van de hashrate van bitcoin komt momenteel uit China. In sommige regio’s floreert de industrie, maar er hangt nog altijd een wolk van onzekerheid boven het minen van bitcoin en China.

De provincie Sichuan is verantwoordelijk voor zo’n 10% van de totale hashrate. Volgens lokale media moeten bedrijven stoppen met het minen van bitcoin in de regio. China is populair wegens de goedkope energie in sommige provincies.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinamining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...