Opmerkelijk: militairen Venezuela werken op eigen Bitcoin mining farm

Het is een bijzonder beeld in Venezuela: soldaten mobiliseren zich voor Bitcoin (BTC). Niet zozeer om het van iemand te confisqueren of om hun eigen private keys te beveiligen. Integendeel: het leger gaat zelf Bitcoin minen.

Bitcoin mining Venezuela

In een video op Instagram-account van het ‘61ste bataljon van het 6e korps engineers’ is te zien hoe special forces werkt op een heuse mining farm. Ze hebben hun eigen gebouw veranderd in gigantische mining faciliteit, die nu vol staat met met ASIC miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beschrijving bij de video is als volgt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”In de frontlinie en op het hoogtepunt van technologische vooruitgang, is het ‘Centrum voor de Productie van Digitale Activa’ van het Bolivariaanse leger ingehuldigd (…). De inauguratie is geleid (…) en vergezeld door vertegenwoordigers van Sunacrip en het privaat bedrijf Cryptoandtrading.”[/penci_blockquote]

Sunacrip staat voor National Superintendence of Cryptoactiva and Related Activities. Het is de hoogste autoriteit op het gebied van cryptocurrency’s in Venezuela. Iedereen die in het Latijns-Amerikaanse land wil minen moet zich bij deze instantie registreren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 61 Brigada Codazzi (@ejb_61brig)

Op Twitter gaan inmiddels ook beelden rond van dezelfde soort activiteiten: het leger dat aan het minen geslagen is.

Naar verluidt vindt het plaats op het militaire kamp in Fuerte Tiuna. Dit is de hotspot voor Venezolaanse militaire activiteiten en ook de plek waar het Ministerie van Defensie is gevestigd.

Inbeslagname

In juni nam de Bolivarian National Guard van Venezuela nog 315 Bitcoin mining rigs in beslag. Deze groep valt onder het ministerie van Defensie. Ze staan ook wel bekend als de Armed Forces of Cooperation.

Wat precies de context is van de inzet van het leger is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat Venezuela sinds september alle aanwezige miners in het land in een gezamenlijke mining pool onderbrengt, die volledig gecontroleerd is door de staat.

Het is niet ondenkbaar dat het leger nu deze geconfisqueerde rigs op haar eigen farm gaat aanzetten, om zo als land te gaan minen. Maar zoals gezegd: de exacte situatie rondom deze mining farm is niet duidelijk.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining