Volgende week komt er 150.000 Bitcoin (BTC) vrij van de Mt. Gox hack

CryptoQuant waarschuwt op Twitter voor de aanstaande deadline voor de gedupeerden van de gehackte Bitcoin beurs Mt. Gox. Voormalige klanten van de beurs wachten al jaren op hun geld en volgende week is het dan eindelijk zo ver.

Bitcoin voor gedupeerden

Anderhalve maand geleden berichtten we al dat er 150.000 Bitcoin klaar stond om verdeeld te worden. De deadline voor het verwerken van deze uitbetaling is al een aantal keer verplaatst. Oktober jongstleden was dat ook het geval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De curator vroeg om de uitstel van de deadlines om zijn zaakjes op orde te krijgen. De datum die nu gepland staat is 15 december 2020. Het zou dus goed zo kunnen zijn dat er komende dinsdag veel Bitcoin vrij komen van vroege bitcoiners. Zij wachten al sinds 2014 op een deel van hun verloren BTC.

In de loop der jaren is deze ‘bevroren’ of ‘verloren’ Bitcoin echter veel meer waard geworden. Het is dus niet verwonderlijk als het uitdelen van deze BTC een verkoopdruk zal veroorzaken. Dit is precies waar CryptoQuant op Twitter voor waarschuwt.

Het is niet bekend of het rehabilitatieplan exact op 15 december afgerond gaat worden en dat alle Bitcoin direct uitgedeeld gaan worden, of dat er nog een tijdje overheen gaat. Maar de kans dat deze Bitcoin op de markt (gaan) komen, is reëel.

Verkoopdruk

Het blockchain analysebedrijf heeft echter wel een tool ontwikkeld waarmee ze inflows en outflows naar beurzen in de gaten houden. Naar eigen zeggen hebben ze ook bepaalde adressen gelabeld. Zo kun je alerts instellen die een notificatie geven als blijkt dat er Bitcoin wordt verstuurd.

Er waren echter ook partijen die geen zin hadden in het lange wachten. Het bedrijf Gox Rising bood aan deze slachtoffers $800 per Bitcoin. Later bood Fortress Investment Group $1.300 per Bitcoin.

Mt. Gox was de eerste echt grote Bitcoin beurs. Op het hoogtepunt vond zo’n 70% van alle handel in bitcoin op het platform plaats. Hackers wisten in het begin van 2014 zo’n 740.000 bitcoin te stelen.

Enkele dagen terug is Alexander Vinnik, de eigenaar van BTC-e, veroordeeld tot 5 jaar celstraf. Hoewel hij deze straf uitzit voor het vermeend witwassen van geld, is er ook een vermoeden dat hij ook betrokken is bij de hack van Mt. Gox. Uit gelekte documenten van de FinCEN blijkt er een linkje te zijn tussen BTC-e en Mt. Gox.

Ook Craig Wrigt, de wannabe Satoshi, is wel eens gelinkt aan de hack. In zijn opportuniteit deelde hij in een rechtszaak eens een lijst met adressen waarvan hij claimde de baas te zijn. Hiertussen zat ook twee adressen (beginnend met 1Feex en 12ib7) bij die gekoppeld zijn aan de hack van Mt. Gox.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCMt.Gox

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Ethereum koers verwachting Nieuws
  ETH Naar $3,3k, Start Altcoin Season en Gaat Ethereum Stijgen?

  De koers van Ethereum is onlangs gestegen boven de $3,3k. Crypto analist Crypto Capital Venture...

  Lees meer