Volgende week komt er 150.000 Bitcoin (BTC) vrij van de Mt. Gox hack

CryptoQuant waarschuwt op Twitter voor de aanstaande deadline voor de gedupeerden van de gehackte Bitcoin beurs Mt. Gox. Voormalige klanten van de beurs wachten al jaren op hun geld en volgende week is het dan eindelijk zo ver.

Bitcoin voor gedupeerden

Anderhalve maand geleden berichtten we al dat er 150.000 Bitcoin klaar stond om verdeeld te worden. De deadline voor het verwerken van deze uitbetaling is al een aantal keer verplaatst. Oktober jongstleden was dat ook het geval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De curator vroeg om de uitstel van de deadlines om zijn zaakjes op orde te krijgen. De datum die nu gepland staat is 15 december 2020. Het zou dus goed zo kunnen zijn dat er komende dinsdag veel Bitcoin vrij komen van vroege bitcoiners. Zij wachten al sinds 2014 op een deel van hun verloren BTC.

In de loop der jaren is deze ‘bevroren’ of ‘verloren’ Bitcoin echter veel meer waard geworden. Het is dus niet verwonderlijk als het uitdelen van deze BTC een verkoopdruk zal veroorzaken. Dit is precies waar CryptoQuant op Twitter voor waarschuwt.

Het is niet bekend of het rehabilitatieplan exact op 15 december afgerond gaat worden en dat alle Bitcoin direct uitgedeeld gaan worden, of dat er nog een tijdje overheen gaat. Maar de kans dat deze Bitcoin op de markt (gaan) komen, is reëel.

Verkoopdruk

Het blockchain analysebedrijf heeft echter wel een tool ontwikkeld waarmee ze inflows en outflows naar beurzen in de gaten houden. Naar eigen zeggen hebben ze ook bepaalde adressen gelabeld. Zo kun je alerts instellen die een notificatie geven als blijkt dat er Bitcoin wordt verstuurd.

Er waren echter ook partijen die geen zin hadden in het lange wachten. Het bedrijf Gox Rising bood aan deze slachtoffers $800 per Bitcoin. Later bood Fortress Investment Group $1.300 per Bitcoin.

Mt. Gox was de eerste echt grote Bitcoin beurs. Op het hoogtepunt vond zo’n 70% van alle handel in bitcoin op het platform plaats. Hackers wisten in het begin van 2014 zo’n 740.000 bitcoin te stelen.

Enkele dagen terug is Alexander Vinnik, de eigenaar van BTC-e, veroordeeld tot 5 jaar celstraf. Hoewel hij deze straf uitzit voor het vermeend witwassen van geld, is er ook een vermoeden dat hij ook betrokken is bij de hack van Mt. Gox. Uit gelekte documenten van de FinCEN blijkt er een linkje te zijn tussen BTC-e en Mt. Gox.

Ook Craig Wrigt, de wannabe Satoshi, is wel eens gelinkt aan de hack. In zijn opportuniteit deelde hij in een rechtszaak eens een lijst met adressen waarvan hij claimde de baas te zijn. Hiertussen zat ook twee adressen (beginnend met 1Feex en 12ib7) bij die gekoppeld zijn aan de hack van Mt. Gox.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCMt.Gox