Internetbrowser Opera lanceert Bitcoin koop functie voor Android

Via de internetbrowser Opera kun je nu in heel Europa bitcoin (BTC) kopen. De ontwikkelaars van Opera lanceerde eerder deze maand de optie voor iOS en ook Android gebruikers kunnen nu vanuit de software direct BTC aanschaffen.

Bitcoin kopen

Naast Nederland en alle andere Europese landen kunnen ook de mensen in Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Zwitserland direct bitcoin en ether kopen via Opera. De aankopen zijn wel alleen mogelijk met een creditcard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Charles Hamel is verantwoordelijk voor de bitcoin ontwikkelingen bij Opera en geeft uitleg tegenover The Block: ”Deze functies verder verspreiden is belangrijk om de blockchain adoptie te versnellen.”

Opera gaat voor deze operatie in zee met betalingsverwerker Wyre. Bij de iOS variant van de app wordt overigens ook Apple Pay ondersteund.

Opera en crypto

Naast de optie om bitcoin te kopen is Opera al langer bezig met de wereld van cryptocurrency. Zo zijn ze in zee gegaan met Unstoppable Domains. Daarmee kun je jouw wallet adres voor Ethereum vangen in een .crypto domeinnaam. Dit stelt gebruikers n staat gemakkelijker cryptomunten te versturen en te ontvangen, stelt Opera.

Vorig jaar lanceerde Opera een andere interessante functie: de browser heeft een ingebouwde manier om bitcoin betalingen te doen.

Internet browser

In de wereld van browsers is Google met hun Google Chrome veruit de grootste. In de Google Play Store zijn veel bitcoin plug-ins te vinden, maar de softwaregigant hanteert soms een streng (en onduidelijk) beleid op het gebied van applicaties voor BTC.

Opera is verantwoordelijk voor zo’n 2.3% van al het internetverkeer. Een relatief kleine speler, maar meer wegen die naar bitcoin leiden is nooit slecht nieuws.

Browser gebruik volgens

Internetbrowser Opera lanceert Bitcoin koop functie voor Android
Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...