Heb je $875.000 aan Bitcoin? Je kunt er in New York een bar mee kopen

Een pubeigenaar in New York City zet twee van zijn populaire restaurants te koop. De eettentjes zijn van Patrick Hughes, een Amerikaan die ook fervent cryptoliefhebber is. Je kunt nu deze twee locaties van hem overkopen voor Bitcoin (BTC) en/of Ether (ETH).

Restaurant kopen met bitcoin

De restaurants zijn gevestigd in Manhattan in de wijk genaamd Hell’s Kitchen. Volgens een artikel van de New York Post accepteert Hughes cryptobetalingen in de vorm van Ether of Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om Hellcat Annie’s en Scruffy Duffy’s aan de 10th Avenue in New York City. In zijn restaurants staat een bord, waarop de vraagprijs staat weergegeven. Schrik niet: voor ongeveer $875.000 mag jij het eigenaarschap van Hughes overnemen.

Hij vraagt namelijk 800 ETH of 25 BTC is voor beide locaties, zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

Heb je $875.000 aan Bitcoin? Je kunt er in New York een bar mee kopen

Zware tijden

De 56-jarige eigenaar vertelt dat de wereldwijde pandemie en de volgende lockdowns de reden is achter de verkoop. Hughes laat weten dat hij gedwongen was om 90% van zijn personeel naar huis moest sturen. Voor de uitbraak van het virus had hij nog 50 mensen in dienst. Vandaag de dag zijn dat er nog maar “vijf of zes”.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik hoop een van de crypto-dudes te vinden die altijd al een bar wilde hebben.”[/penci_blockquote]

Er is ook kritiek op deze actie van Hughes. Op social media schrijven sommigen dat de timing nogal bijzonder is. Terwijl alle bedrijven in New York enorm leiden onder de gevolgen van de pandemie, wordt Hughes verweten dat hij nu de hype van Bitcoin als middel aangrijpt om toch de rug recht te kunnen houden.

Men denkt ziet dat Bitcoin enorm in waarde stijgt, terwijl vastgoed in NYC momenteel in slop zit. Dit kan volgens een aantal Twitteraars dus nooit een goede deal zijn.

Room 77

Oktober vorig jaar sloot de welbekende Bitcoin-bar Room 77 uit Berlijn haar deuren. Dit was dit een van de eerste fysieke locaties die Bitcoin accepteerde. In mei 2011, net twee jaar na de ‘oprichting’ van de cryptomunt, kon je er al een pint bier kopen met bitcoin.

Ook voor Room 77 was ook getroffen door de pandemie. Zowel het toerisme en de horeca zit op z’n gat, er kwamen restricties voor alcohol gebruik en de toenemende huurkosten maakten het er voor de eigenaars niet makkelijker op.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCNew York