‘Bitcoin (BTC) is niet alleen voor de elite, het kan voor stabiliteit zorgen’

''Bitcoin (BTC) is niet alleen voor de elite om hun portfolio te diversifiëren, het is ook een manier voor mensen om rijkdom op te bouwen '', dat stelt Kavita Gupta. Zij is een voormalig managing partner van de investeringstak van ConsenSys.

Het is een opmerkelijke uitspraak, want Gupta is tegenwoordig betrokken bij een andere blockchain project genaamd Dusk. Terwijl ConsenSys zich toch vooral focust op Ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Benieuwd naar hoe de economische stroming van bitcoin in elkaar zit? Lees ook: Bitcoin en de Oostenrijkse School: Economische match made in Wenen?

Gupta

Gupta hield een TED talk waarin hij zijn visie uit op cryptomunten. En daar is ze trots op, want het is volgens hem een unieke kans om een miljoenenpubliek te bereiken.

Gupta richt zich in haar presentatie op het vervangen van het huidige financiële beleid. Zij vindt de huidige betaalmogelijkheden ouderwets en achterhaald. Daarnaast bevoordeeld het mensen in bepaalde landen, terwijl mensen op andere plekken op de wereld op de blaren moeten zitten.

Argentinië en Venezuela zijn twee landen waar de burgers het zwaar te verduren hebben door inflatie. Binnen korte tijd is hun opgespaarde geld bijna niets meer waard. in 2018 was de inflatie zo'n 2.000.000 (!) procent.

Bitcoin

De prijs van bitcoin staat bekend als volatiel. Maar volgens Gupta gaat een wereld waarin we BTC als enige monetaire waarde aannemen er op vooruit. De stabiliteit voor de gemiddelde persoon gaat omhoog.

Gupta: ''Ik ben op veel blockchain conferenties geweest, maar het publiek bij TED is heel anders. De meeste hier hebben nog nooit gehoord dat BTC al wordt gebruikt in gefaalde economieën als Venezuela.''

Het is overigens niet zo dat Venezolanen massaal aan de bitcoin gaan, maar er zijn groepen in het land die het netwerk gebruiken om te overleven. Zo opende de grootste retailer van het land een BTC pinautomaat. En bouwde een Venezolaan hardware om het Bitcoin Lightning Network tijdens stroomuitval te gebruiken.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_332868387','https://www.youtube.com/watch?v=sFC_3OdI2KI',' https://www.youtube.com/embed/sFC_3OdI2KI','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_332868387','https://www.youtube.com/watch?v=sFC_3OdI2KI',' https://www.youtube.com/embed/sFC_3OdI2KI','youtube'); });

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)