Binance helpt Oekraïne met legaliseren bezit en minen van Bitcoin (BTC)

Cryptobeurs Binance helpt Oekraïne bij het legaliseren van bitcoin en andere virtuele assets. Samen met het ministerie van digitale transformatie moeten er uiteindelijk regels worden opgesteld voor het bezit van bitcoin (BTC) en het minen daarvan. Dat maakt het bedrijf bekend via een blogpost.

Binance is gebaat bij een goed lopende altcoinmarkt, het merendeel van hun volume komt uit de handel in andere munten dan BTC. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de beurs adviezen gaat geven om ook andere cryptomunten legaal te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oekraïne en Binance

Volgens het bericht vanuit Binance wordt er gekeken naar manieren om het bezit van digitale assets beter te regelen. Ook moeten de regels uiteindelijk positief uitpakken voor het bedrijfsleven en investeerders in het land.

De minister van digitale transformatie, Mykhailo Fedorov reageert op de plannen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Mykhailo Fedorov”]”Oekraïne is eindelijk in een situatie waar bestuurders, regelmakers en de markt het eens zijn over de regulering van de crytocurrencymarkt. “[/penci_blockquote]

Aan het einde van dit jaar moeten de plannen worden uitgerold. De eerste wetten worden dan voorgesteld aan het parlement.

Samen schrijven

Binance is één van de partijen die meehelpt aan het schrijven van deze nieuwe wetten. Volgens Fedorov zijn er allerlei verschillende instanties betrokken bij het bedenken van de nieuwe regels. Leden van het parlement, maar ook vertegenwoordigers van commerciële partijen als Binance.

De CEO en mede-oprichter van Binance, Changpeng Zhao reageert opgetogen op deze samenwerking: ”De legalisatie van cryptovaluta en de bijbehorende progressieve wetten kunnen een van de belangrijkste stimulansen zijn voor de groei van de Oekraïense economie.’

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...