Bitcoin duikt onder $10.000. 4% van alle altcoins verslaan BTC afgelopen jaar

1138 totale weergaven

Bitcoin (BTC) is het voor het eerst onder de $10.000 gedoken in juli van dit jaar. De grootste cryptomunt staat ruim 5% lager dan op hetzelfde moment gisteren. De gemiddelde prijs hangt nog íets boven de magische grens van 10k, maar op sommige beurzen is BTC er al onder gedoken.

Benieuwd naar de mogelijke scenario’s? Lees de analyse van John van Meer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is nog geen man overboord, maar het is wel opletten geblazen. Waar we nog niet zo lang geleden nog richting de $14.000 en mogelijk nieuwe records leken te gaan, is het nu afwachten waar BTC stopt met dalen.

Altcoins

Het afgelopen jaar was zwaar voor de meeste cryptomunten. Bijna alle altcoins verloren terrein tegenover bitcoin. Maar er zijn uitzonderingen…

Chainlink (LINK), Holochain (HOT), Ravencoin (RVN) , Binance Coin (BNB) en Ren deden het een stuk beter dan de koers van bitcoin. Enjin Coin (ENJ) doet het met 1% ietsje beter dan bitcoin.

Mede door de grote sprong omhoog van bitcoin bleven de meeste andere cryptomunten in waarde achter. Wanneer de koning van de cryptowereld het wat rustiger aan doet qua prijsactie is er misschien meer mogelijk voor andere projecten.

Voorlopig lijkt het er op dat bitcoin zijn grote marktoverwicht behoudt. Met een dominantie van ruim 66% kun je wel stellen dat het voorlopig in ieder geval geen altseason is…

De gehele top 10 qua marktkapitalisatie kleurt wederom rood vandaag.

Cryptotwitter

Hoe kijken de analisten op Twitter aan tegen de huidige koersdaling?

Josh Rager ziet voor en nadelen. Het voordeel? De daling is ingezet in de eerste periode van de 4-hour charts. We hebben nog even om te herstellen, aldus de analist.

Crypto Michaël ziet parallellen met eerder prijsbewegingen van BTC. Hij ziet potent mogelijkheden voor alts wanneer bitcoin nog wat daalt en rustiger aan doet.

Onderstaande Twitteraar ziet in $10.200 een belangrijk niveau. Daar zijn we inmiddels doorheen gezakt maar dat is nog steeds een belangrijk punt.

TradingView probeert de goede moed er in te houden met een grappig tweetje. Bitcoin naar $100.000, XRP naar $100 en LTC naar $1.000!

Richard Heart ziet een patroon.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...