Bitcoin (BTC) onder $11.300. Dominantie daalt een beetje

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $11.278. Dat is een daling van 4.77% ten opzichte van het zelfde moment gisteren. Een fikse tik voor de koers van de grootste cryptomunt dus.

We komen dichterbij het belangrijke prijspunt van $11.000. Duiken we daaronder? Dan wordt het erg lastig voor de bitcoin koers. Lees onze laatste analyse voor meer mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins

Terwijl bitcoin dikke rode cijfers schrijft, weten andere altcoins een beetje winst te pakken in Satoshi. De meeste coins verliezen ook waarde in euro’s of dollars, maar doen het goed tegenover bitcoin.

Dat is dit jaar nog weinig voorgekomen. De dominantie van bitcoin groeide in 2019 tot bijna 70% van de gehele markt. Op dit moment staat de ‘BTC Dominance’ op CoinMarketCap op 68.7%.

EOS en Litecoin schrijven ook in traditionele valuta groene cijfers. De overige cryptomunten in de top 10 doen dat niet.

Een andere opmerkelijke stijger vandaag is Cardano (ADA). De munt is flink in waarde gedaald de afgelopen tijd, maar pakt vandaag ruim 5% terug.

Cryptotwitter

Een kleine greep uit het aanbod van cryptotwitter vandaag.

PlanB ziet bitcoin uiteindelijk in lijn komen met de waardes van goud en zilver. Volgens een andere Twitteraar gaat dat rond 2024 en de halvening gebeuren. De stock to flow ratio van BTC komt dan overeen met die van de populaire edelmetalen.

NebraskaGooner ziet een duidelijke indicator voor het moment dat je bitcoin moet kopen. Het perfecte moment bestaat natuurlijk niet, maar je kunt wel kijken naar een hoop factoren om een goed moment te bepalen.

Jacktoshi is een kleine Twitteraar die tekeningen over bitcoin maakt. Deze keer gaat het over het sparen van Satoshi’s, #stackingsats. Elke dag, week of maand een beetje bitcoin kopen kan een goede strategie zijn. Als je er vanuit gaat dat bitcoin uiteindelijk zijn potentie waarmaakt.

Er lijkt weer wat meer interesse te zijn voor Bitcoin op het gebied van zoekopdrachten. Ook de hashtags op twitter zijn hoger dan ooit. Is dit de opmaat naar een stroming van nieuwe mensen? Of is de bestaande community gewoon weer opnieuw meer met BTC bezig?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...