Bitcoin prijsgekte leidt tot extreme drukte bij over-the counter desks

De stijgende Bitcoin prijs is niet alleen goed voor investeerders met volle bags. Ook de over-the-counter (OTC) desks ervaren extreme drukte. De meeste van deze handelskantoren hebben het momenteel drukker dan ooit tevoren!

Bitcoin OTC handel

Tijdens de hype van 2017 steeg de prijs van Bitcoin naar de $20.000, en draaiden platformen zoals Genesis Global Trading en B2C2 volumes van tientallen miljoenen dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu de prijs van Bitcoin zich opnieuw in deze regionen bevindt, doen de trading desks opnieuw zeer goede zaken.

Volgens The Block zijn de OTC-volumes bij Genisis nu meer dan zes keer hoger dan tijdens de piek van 2017.

In 2017 vond een deel van de handel zelfs plaats via Skype en Telegram, maar inmiddels hebben OTC-desks eigen systemen. Tegelijkertijd is er ook meer instituties geld op de OTC-markt gekomen, wat volgens Genesis de huidige rally aanzwengelt.

Een over-the-counter deal betekent niets meer dan dat je handelt buiten orderboeken om. Je beïnvloedt de spotprijs hierdoor niet en vind via een handelskantoor iemand die voor grote hoeveelheden aan Bitcoin wil ver- of opkopen. Voor miners die enorme bedragen in kas hebben, is dit een bekende markt om fiatvaluta te verkrijgen.

CEO Michael Moro ziet dat het bedrijf “veel meer institutionele aankopen verwerkt dan in 2017”. Het handelsvolume van Genesis op de spotmarkt bereikte vorige week een recordhoogte van $600 miljoen. De nieuwe stroom van interesse is naar verluidt afkomstig van family offices en passieve fondsen.

Galaxy Digital

Bij Galaxy Digital van Mike Novogratz is een soortgelijke trend gaande. Ook zij runnen een over-the-counter trading desk. Galaxy was in 2017 nog niet actief, maar ook zij boeken recordvolumes.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De instroom door onze desk laat zien dat nieuwe, grotere institutionele spelers de (Bitcoin) markt op dit punt aansturen. De meer crypto-native deelnemers zijn nog steeds actief, maar de focus ligt bij hen duidelijk meer op ETH en DeFi, waar ze de zakken al vol hebben met Bitcoin.”[/penci_blockquote]

Zowel Genesis als Galaxy bereiden zich voor op nóg meer gekte. De rek is volgens deze partijen nog niet uit de markt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Zoals wij eerder al aangaven, was er zelfs tijdens de dip een tekort aan panic sells van onze tegenpartijen. Pull-backs zullen na de enorme runs blijven gebeuren, maar we denken dat het algemene ‘risico’ opwaarts is.”[/penci_blockquote]

Genesis is het hier mee eens: “Er zijn véél meer kopers van verkopers.”

Ook bij exchanges schieten de volumes omhoog. Net als de OTC desks profiteren ook zij van de toenemende drukte.

Bitcoin prijsgekte leidt tot extreme drukte bij  over-the counter desks

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCOTC