Geluksvogel vindt $4,2 miljoen aan Bitcoin terug op oude Dell computer

Een Reddit gebruiker is met een super goed gevoel het nieuwe jaar begonnen. Hij beweert namelijk dat hij de toegang heeft teruggevonden tot de Bitcoin (BTC) die hij al sinds 2011 had. De waarde van dit fortuin is gegroeid tot meer dan $4 miljoen!

Bitcoin hodler

De geluksvogel, die zichzelf op Reddit BitcoinHolderThankU noemt, vertelt blij zijn verhaal in een blogpost. Op 22 december vond hij de private keys terug van een heleboel bitcoin die hij al sinds 2011 in bezit had. In totaal zou het gaan om 127 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels heeft de Redditor al uitgecasht. Hij zet zijn claim kracht bij met een screenshot waarin te zien is dat hij $4,2 miljoen mocht bijschrijven op zijn bankrekening. Hij heeft namelijk al deze bitcoin al verkocht, middenin de bullrun van de laatste weken.

De prijs van Bitcoin was $23.000 op het moment dat hij de keys tegen kwam. Op het moment dat hij zijn vondst verzilverde, stond de koers gelijk aan ruim $33.000.

Omruilen voor dollars

Hij vertelt ook hoe hij heeft geprobeerd om dit immense bedrag op zijn bankrekening te krijgen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik heb de hierop volgende week geprobeerd hoe ik op een veilige manier zo’n grote hoeveelheid Bitcoin kon liquideren voor de goedkoopste prijs. Ik ging langs verschillende Over The Counter (OTC) desks en verkocht uiteindelijk alle 127 BTC voor een prijs van $ 33.439,02 per munt, minus een vergoeding van 0,15%. Het nettobedrag was ongeveer $4,24 miljoen.”[/penci_blockquote]

Het resultaat van 9 jaar hodlen is dus niet mis. De Redditor claimt dat hij deze bitcoin verdiende door in 2011 of 2012 “enquêtes in te vullen en video’s te bekijken”. Hij wilde er eigenlijk in-game geld voor het online spel DarkOrbit mee kopen. Zo ver kwam het alleen nooit.

De private keys waren eigenlijk nooit echt kwijt. Ze stonden gewoon op een oude Dell computer die BitcoinHolderThankU had.

De Redditor is ruim $1 miljoen misgelopen door ’te vroeg’ te verkopen. Nog geen week later bereikte bitcoin een prijsrecord rond de $42.000. Inmiddels is de koers echter weer terug gezakt tot onder de $37.000. Hij gaf wel toe hij de volgende keer niet alles in één keer zou hebben verkocht.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De bitcoin koers:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws