Bitcoin beurs BTSE doneert $80.000 aan open-source project BTCPay Server

Derivatenbeurs BTSE sluit zich aan bij het rijtje donateurs bij het BTC Pay Server Project. BTSE doneert $80.000 aan developer Andrew Camilleri, ook bekend als Kukks. Kukks is een van de prominente ontwikkelaars die betrokken is bij BTC Pay.

BTC Pay Server is een open-source betalingsverwerker gericht op bitcoin (BTC) betalingen. Het stelt mensen in staat BTC te accepteren als betaalmiddel, met het gemak van een traditionele financiële dienstverlener.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar in het geval van BTC Pay Server zit er geen tussenpersoon tussen. Het zijn direct bitcoin transacties naar het adres van de ontvanger. Geen gedoe met andere bedrijven dus, gewoon peer-to-peer betalingen op een gebruiksvriendelijke manier.

Donaties

Dit soort grote donaties stellen ontwikkelaars in staat full time te bouwen. Met zo’n zak met geld kunnen ze een tijdje vooruit.

De ontwikkeling van open-source software is afhankelijk van vrijwilligerswerk van ontwikkelaars. Sommige bedrijven kiezen er voor een klein deel van hun omzet te steken in ondersteuning van het ecosysteem waar ze geld aan verdienen.

Blij met het geld

Camilleri werkte het afgelopen jaar voor niets aan de BTC Pay software. Hij reageert opgetogen in een blogpost: ”Het was financieel moeilijk, maar het was het waard. Ik heb in de afgelopen anderhalf jaar meer geleerd dan in mijn gehele carrière bij elkaar. Allemaal dankzij BTCPay Server en de community.”

Met $80.000 in de pocket kan Kukks weer even vooruit en hoeft hij zich geen zorgen te maken over een inkomen en ander werk. Full-time aan de slag met bitcoin dus.

Bitcoin

Het protocol van bitcoin wordt door allerlei mensen van over de hele wereld bijgehouden. Iedereen die een idee heeft kan het aandragen. Zeker in het begin waren de developers alleen maar vrijwilligers.

Tegenwoordig doen veel mensen nog steeds een hele hoop werk voor bitcoin zonder daar direct geld voor terug te zien. Maar net als BTSE zijn er steeds meer partijen die baat hebben bij een goed en gezond bitcoin ecosysteem.

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld Square. Dat bedrijf verkoopt met hun Cash App voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin. De speciale divisie genaamd Square Crypto neemt mensen aan om hen vervolgens naar eigen inzicht te laten bouwen aan bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...