Pokerbedrijf koopt miljoenen aan Bitcoin (BTC) om aan vraag te voldoen

De prijs van bitcoin (BTC) stijgt de afgelopen weken hard. Op het moment van schrijven staat de koers rond de prijs van $18.000. Het Amerikaanse Winning Poker Network (WPN) biedt pokeraars de mogelijkheid om hun winsten in bitcoin op te nemen. Dat meldt Bloomberg.

Een leuke optie, maar sinds de recente stijging van BTC is de vraag naar deze dienst enorm toegenomen. Het bedrijf moet daarom op verschillende manieren aan bitcoin komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljoenen aan bitcoin

Volgens de directeur van Winning Poker Network, Phil Nagy, moest zijn bedrijf voor miljoenen dollars aan bitcoin kopen om aan de vraag te voldoen.

Bij over-the-counter (OTC) trading desks kunnen partijen grote hoeveelheden BTC kopen voor een vast bedrag. Dat is makkelijker dan het kopen op een beurs van veel andere handelaren. Die optie gebruikte Nagy om aan genoeg bitcoin te komen.

Nagy: ”Door de grote interesse vragen brokers tot wel 1,5% extra.” Meer dan 60% van al het transactievolume van het bedrijf is momenteel in bitcoin, dat is zo’n $100 miljoen per maand.

Bitcoin koers via Bloomberg

Pokerbedrijf koopt miljoenen aan Bitcoin (BTC) om aan vraag te voldoen

90-95%

Nagy: ”Op dit moment is 90-95% van onze uitbetalingen in bitcoin.” Hij denkt dat de voornaamste reden de recente stijging van de prijs is. Er is meer interesse in BTC door de prijsstijging.”

Het grootste gedeelte van de klanten van de platformen van Winning Poker Network is Amerikaans. Online poker is officieel verboden in de meeste staten van Amerika.

Direct verkopen

WPN heeft een opmerkelijke relatie met bitcoin, want zelf houdt het bedrijf de BTC zo kort mogelijk vast. Zij zetten het zo snel mogelijk om in dollars en eventueel andere traditionele valuta.

De reden? De heftige prijsbewegingen: ”Als bitcoin daalt of iets opmerkelijks doet hebben we mensen die $100.000 tot $200.000 naar ons toe sturen omdat het de snelste manier is om bitcoin te liquideren.”

Om dit soort dingen op de bedrijfsbalans te voorkomen verkoopt het bedrijf dus direct de binngen gekomen bitcoin.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...