‘Bitcoin past in élk beleggingsportfolio’ aldus voormalig centrale bankier

De groei van Bitcoin blijft ook niet onopgemerkt in de traditionele financiële contreien. Voormalig gouverneur van de Federal Reserve Kevin Warsh heeft zich positief over de cryptomunt uitgelaten. Waar hij eerst nog zeer sceptisch was over Bitcoin, is zijn mening 180 graden gedraaid.

Visie over Bitcoin

Vandaag vertelde Warsh dat “het ‘logisch is om bitcoin door de recente stijging en veranderende houding omtrent de regelgeving in een portfolio te hebben”. Hij maakte deze opmerking in een interview met Andrew Ross Sorkin bij Squawk Box op CNBC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Ik denk dat Bitcoin zinvol is als onderdeel van een portfolio, in de huidige situatie waarin we de meest fundamentele verschuiving in het monetair beleid zien sinds Paul Volcker. We zien onder Powell een enorme verandering, zo niet terecht als wel onterecht.”[/penci_blockquote]

Vergeet niet: als voormalig gouverneur van de Fed was Warsh erg nauw betrokken bij het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Bitcoin heeft wat dat betreft het tegenovergestelde: een decentraal monetair beleid.

?s=20

Dollar in het nauw

Hij verwijst naar de maatregelen die de Fed neemt om de economie draaiend te houden. De boost die het de economie probeert te geven heeft veel weg van de Modern Monetary Theory (MMT). Deze theorie moedigt landen aan om hun veel meer van hun eigen valuta uit te geven dan dat ze hebben.

Onlangs werd duidelijk dat er voor de tweede keer een stimulus cheque beschikbaar komt voor een groot deel van de Amerikaanse burgers. Het grootste deel van de gelukkigen mocht dit gratis geld al in ontvangst nemen.

Vandaag werd namelijk duidelijk dat al 68% van de cheques van $600 dollar is uitgedeeld. Begin dit jaar ging het in de eerste ronde nog om $1.200.

Op de lange termijn veroorzaakt dit een devaluatie van de dollar, ook wel bekend als inflatie. Het was koren op de molen van Bitcoin, waarbij het inflatieschema onaantastbaar is en in steen staat gebeiteld. Slechts 900 nieuwe bitcoin (BTC) per dag, een getal dat iedere vier jaar halveert.

Bitcoin tast positie goud aan

Warsh merkt op dat de recente stijging van Bitcoin tot boven de $38.000 “een periode van zwakte van de dollar” aangeeft. Hij suggereert dat het succes van Bitcoin ook goud heeft aangetast.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als Bitcoin nooit had bestaan, zou goud op dit moment nog meer stijgen. Maar ik denk dat als je jonger bent dan 40, dat Bitcoin dan jouw nieuwe goud is.”[/penci_blockquote]

In 2018 was de voormalig-gouverneur nog sceptisch over Bitcoin. In een column voor de Wall Street Journal had hij vooral z’n twijfels over bitcoin als betaalmiddel. Samen met de vermogensbeheerder van het vermogen van George Soros en Stan Druckenmilller, investeerde Warsh in 2018 in een stablecoin genaamd Basis. Dit bleek een fiasco te zijn, waardoor het project in datzelfde jaar nog stopte.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer