Bitcoin prijs schiet naar all-time high van $38.000, chaos in Amerika

Bitcoin (BTC) heeft donderdagmiddag een nieuw record gevestigd met $38.000 op onder andere de beurs Bitstamp.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chaos in Amerika

De prijs van de cryptomunt stijgt op een dag nadat er chaos heerste in de VS. De verkiezingsoverwinning van Joe Biden zou worden bevestigd in het Amerikaanse Congres.

Maar duizenden aanhangers van de zittende president Donald Trump togen naar het Capitool in Washington. Sommige demonstranten drongen ook het Huis van Afgevaardigden binnen. Inmiddels is de Nationale Garde opgeroepen om orde te herstellen.

Op de smeulende resten van de Trump regering floreert ironisch genoeg bitcoin. De munt is dit jaar alleen al 25% gestegen waarmee het opnieuw bewijst in een bullmarkt te verkeren.

De vraag naar de munt is substantieel toegenomen, terwijl het aanbod (op beurzen) juist afneemt. Ook bitcoiners op Twitter laten van zich spreken tijdens deze pijnlijke maar historische avond.

Zwakke dollar

Wat ook meespeelt is dat de dollar verzwakt is de afgelopen dagen, zo meldde Reuters vanochtend. De DXY dollar index noteert een waarde van 89.

Deze index meet de waarde van dollar tegen een mandje van andere valuta zoals de euro, pond en yen. Sinds 1 januari is de waarde ervan met 1,6% gezakt.

Bitcoin prijs schiet naar all-time high van $38.000, chaos in Amerika

bron: Trading View

Er ontstond onrust op de dollarmarkt door de Senaatsverkiezingen in de zuidelijke staat Georgia. De Republikeinse kandidaat Kelly Loefler, de voormalige CEO van futuresbeurs Bakkt, verloor van de Democratische kandidaat Rapheal Warnock.

Zodra de Democraat Jon Ossoff de tweede staatszetel wint van zijn tegenstander David Purdue, is dat een overwinning voor de aanstaande president Joe Biden.

Hij heeft dan namelijk de meerderheid in de Senaat, de Amerikaanse Eerste Kamer wat in het democratische proces een geweldig voordeel biedt.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...