Bitcoin (BTC) prijs schrijft geschiedenis met breken $23.000

Bitcoin heeft vandaag een historische grens gebroken van $23.000. De cryptomunt maakt een ongekende rally door de afgelopen dagen.

Het afgelopen etmaal is de koers met 17,8% (!) gestegen en voorlopig lijkt de prijsontdekking nog niet voorbij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs schrijft historie

Waarom is de prijs zo gestegen? Bitcoin is een digitaal, schaars goed. Door de halvening in mei dit jaar is de ‘flow’ van nieuwe bitcoin gehalveerd. In plaats van 1.800 verse bitcoin op de markt elke dag, is het aantal gehalveerd naar 900 bitcoin per dag sinds 11 mei.

Een tweede ’trigger’ blijkt de coronacrisis te zijn. Overheden zijn genoodzaakt geld bij te drukken om bedrijven en organisaties te redden. Dat leidt tot geldontwaarding van de euro en dollar. Bedrijven en vermogende individuen met veel fiat geld in kas, kiezen nu strategisch voor eerst goud en nu Bitcoin.

Daarbij komt dat betaalgiganten als PayPal en Square ook bitcoin aanbieden op de particuliere markt. Dat drijft de vraag naar het digitale goud verder op.

Ervaren handelaren genieten momenteel van de prijsactie van de munt. Geschiedenis wordt geschreven.

Monetair beleid

Bitcoin kent een vastomlijnd monetair beleid met een huidig inflatieniveau van circa 1,8%. In 2024 halveert deze inflatie naar circa 0,9% met een nieuwe halvening voor de boeg. Dan komen er nog maar 450 nieuwe bitcoin op de markt in plaats van de huidige 900 bitcoin.

De prijs is euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...