Volgens deze indicator van Glassnode kán Bitcoin prijs naar $590.000

Het on-chain analysebedrijf Glassnode doet een wilde voorspelling. Aan de hand van een indicator verwachten ze dat de prijs van Bitcoin (BTC) tijdens de huidige bullrun kan oplopen tot $590.000.

Ter verduidelijking: de actuele prijs schommelt bij $19.300, dus we hebben het over een prijsstijging van 3000% (!).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden.

On-chain indicator

Waar is deze fictieve prijsdoel op gebaseerd?

De indicator die het marktonderzoeksbureau uit Berlijn gebruikt is de zogenoemde Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) index. Dat is een getal dat de huidige prijs van Bitcoin vergelijkt met de prijs van het moment dat de UTXO voor het laatst is verstuurd.

Een waarde boven de 75% staat gelijk aan euforie, tussen de 50% en de 75% is geclassificeerd als ‘geloof’, tussen 25% en 50% hebben we het over ‘optimisme’ en het onderste kwartiel betreft de term ‘hoop’. Overigens is een percentage onder de 0% gelijk aan ‘capitulatie’.

In een tweet van 30 november deelt Rafael Schultze-Kraft, de Chief Technology Officer (CTO) van Glassnode, dat de volgende all-time high voor Bitcoin tussen $133.000 en $590.000 zou vallen.

Dit is gebaseerd op de eerdere rally’s waarbij Bitcoin aanbelandde in de ‘euforie-fase’.

Bitcoin prijs

De NUPL van Bitcoin is momenteel 0,62. Het valt daarmee in de reeks van historische uptrends waarin de prijs voorheen tot nieuwe prijshoogtes raakte.

De statistiek meet het aandeel BTC dat op winst staat ten opzichte van munten die nog steeds met verlies worden verhandeld. Een hogere index geeft aan dat een groter deel van het netwerk winstgevend is.

Historisch gezien liggen de toppen boven de waarde van 0,8. Het betekent dat er dus nog lucht genoeg in de koers zit om door te groeien. De vorige keren dat de NUPL de 0,62 doorkruiste volgden er stijgingen van 3000%, 800%, 600% en 1200%.

In het meest ‘gunstige’ geval komt het dan neer op een prijs van $590.000, en in een minder extreem scenario op $133.000.

Daarmee valt de range van deze indicator in dezelfde orde van grootte van het Stock-to-Flow model van PlanB. In zijn model is het echter niet de on-chain data, maar de schaarste de drijvende factor achter de prijs.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCglassnode

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...