Eerste Bitcoin wallet met CoinJoins op komst voor iOS

Liefhebbers van zowel iOS als privacywallets en Bitcoin hebben het niet heel makkelijk gehad de laatste jaren. Het was nooit mogelijk om met een mobiele wallet op een iPhone CoinJoins te doen. Er is echter wel een nieuwe applicatie in aantocht die dit wil aanbieden: de ChainCase wallet.

Bitcoin privacy

De bekendste privacy tool van Bitcoin is het doen van een CoinJoin. We hebben in een eerder artikel al stap voor stap uitgelegd hoe dit werkt. Het is als het ware dat je jouw Bitcoin (UTXO) opdeelt in allemaal kleine stukjes en die vervolgens mixt met die van andere mensen. Dit kan bijvoorbeeld met de Samourai of de Wasabi wallet. Het probleem daarbij is echter: je zit vast aan Android of een desktop applicatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na het doen van een CoinJoin is het moeilijk, zo niet onmogelijk om betalingen terug te herleiden in de blockchain. Zo creëer je een waas voor analysebedrijven zoals Chainalysis en CipherTrace.

Voor de iOS gebruikers is er wel een nieuwe app in aankomst. ChainCase wil graag, met hulp van Wasabi, deze optie ook als client voor iPhones ontwikkelen. De bekende ontwikkelaar Max Hillebrand buigt zich over dit vraagstuk, samen met Dan Gould.

CoinJoins op iOS

Het gaat daarmee de eerste applicatie voor Apple zijn die dit ondersteunt. Momenteel kun je de app downloaden via Testflight. Let wel op: het is dus nog een beta app en werkt niet foutloos. De redactie ondervond verschillende crashes tijdens het testen van de wallet. Gebruik het dus op eigen risico!

Er zijn dus zeker redenen dat de app nog niet terug te vinden is in de AppStore. Naast CoinJoins gebruikt de app ook een aantal andere privacy tools, waaronder Tor. Het maakt ook gebruik van neutrino als light wallet protocol om te syncen met het netwerk van nodes.

Voor echte privacy liefhebbers is ChainCase op dit moment vooral een app om even wat in rond te neuzen en mee te spelen. Voor de massa is het nog niet klaar voor gebruik. Maar het is er wel eentje om in de gaten te houden.