Russische ambtenaren moeten Bitcoin (BTC) bezittingen melden van Putin

Russische ambtenaren moeten het melden als zij Bitcoin (BTC) in bezit hebben. President Vladimir Putin wil van alle werknemers van de staat weten hoeveel bitcoin en andere cryptocurrency’s zij hebben. Dat meldt Coindesk.

Bitcoin

Iedereen die voor de Russische staat wil werken moet alle digitale assets opgeven. Ook de bezittingen van partners en/of kinderen vallen onder deze regel. Zo heeft de regering goed in kaart wie wat bezit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Liegen of verzwijgen is altijd een optie, maar de vraag is hoe ver je daarmee komt. Rusland bouwt namelijk aan spionagesoftware voor Bitcoin. Het zal de gemiddelde ambtenaar niet in dank worden afgenomen als zij hebben gelogen over hun bitcoin bezittingen.

2021

Ambtenaren hebben tot 30 juni 2021 om alle assets op te geven. Het ministerie van Financiën kwam recentelijk met een aantal wetsvoorstellen, waaronder een andere ingrijpende regel voor bitcoiners in het land.

Ambtenaren die bitcoin gebruiken moeten dat ook melden. Als je jaarlijks meer dan 600.000 roebels ( 6.770 euro) aan BTC verstuurt moet je ook dat netjes opgeven.

Het Russisch parlement gaf eerder wel aan dat de regels voor ambtenaren iets soepeler worden dan eerder aangegeven.

Als je niet netjes je bezittingen opgeeft kun je een boete verwachten van 50.000 roebel (564 euro). Als je helemaal niets meldt en alsnog wordt gepakt dan krijg je een boete van 10% van je transacties. En daarnaast zal je als Rus ongetwijfeld opzoek moeten naar een andere baan..

Rusland

Rusland en bitcoin zijn een apart verhaal. Vanaf 2021 verbied het land betalingen met bitcoin. Maar het bezit is dus niet verboden. En bepaalde transacties worden blijkbaar ook niet verboden, want Russische officials moeten daar informatie over vrijgeven.

Rusland is net als bijna alle andere landen in de wereld druk in de weer met regels rondom bitcoin.

‘De bitcoin koers in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...