In dit album zit 0,05 Bitcoin (BTC) verstopt, de puzzel is nog niet opgelost

Een pseudo-anonieme Redditor (logic_beach) komt met een leuke zoektocht naar gratis bitcoin (BTC). In zijn nieuwe muziekalbum zit een puzzel. Wie de puzzel oplost ontvangt de seed phrase waarmee je toegang krijgt tot een bitcoin adres met (nu) 0,05 BTC.

Er wordt vanuit de bitcoin community meer geld gestort. Degene die wint kan dus op meer geld rekenen dan de artiest zelf heeft ingelegd. De prijs is nog niet geclaimd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin puzzel

De bitcoiner laat op Reddit weten dat de zoektocht tot 21 mei duurt. Is de bitcoin tegen die tijd nog niet geclaimd? Dan wordt de oplossing gemeld en is de prijs weg.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=""]“Hello fellow Bitcoiners! I have hidden the seed to a wallet containing ~0.03 (+ 0.02) BTC inside of my latest album. (It's not much, I am a robot of simple means). Solve it then sweep the keys!” the creator of the puzzle, known as “logic_beach'',[/penci_blockquote]

Onduidelijk

Naast de simpele aankondiging is er weinig informatie bekend over waar te kijken (of luisteren). De artiest maakt er een mooie marketing truc van.

Hij zegt dat we de versie op Bandcamp moeten downloaden. Dat hint mogelijk naar een clue in de losse bestanden van het album. Het album heet trouwens Bitfurcations.

Het is nu ook duidelijk dat er tenminste één visuele hint zit verstopt in de YouTubevideo.

Toegang tot de BTC

De puzzelaar die de seed phrase weet te vinden kan dat bewijzen door de 12 woorden te gebruiken om de bitcoin van het adres te halen.

Een gebruiker claimt al 8 van de 12 woorden te hebben, maar zonder de andere 4 kan hij nooit toegang krijgen. Ook is de volgorde van de woorden belangrijk, voorlopig dus nog geen winnaar.

Donaties

Logic_beach heeft zijn album gratis beschikbaaar gemaakt, alle donaties op Bandcamp worden bij de hoofdprijs gestort. De Redditor heeft zelf 0,03 BTC ingelegd en op het moment van schrijven zitten we op 0,05 BTC.

Na de deadline van 21 mei staakt logic_beach de 'prijsvraag'.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...