Bitcoin (BTC) staat 100 dagen boven $10.000, dat is een nieuw record

Terwijl de ogen van de wereld weer eens op Amerika en hun verkiezingen zijn gericht, breekt Bitcoin (BTC) opnieuw een belangrijk record. De koers staat al 100 dagen boven de grens van $10.000, en dat is een unicum.

De bitcoin koers lijkt zich weinig aan te trekken van de perikelen in Amerika. De koers van BTC is relatief stabiel en staat op het moment van schrijven zelfs boven de grens van $14.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijd voor een verdere stijging?

In de geschiedenis van bitcoin is de grens van 100 dagen boven een bepaald prijspunt significant. Uit de geschiedenis blijkt dat BTC niet meer onder die grens duikt als het er zo’n lange periode boven blijft. Dat meldt Cointelegraph.

Dat biedt uiteraard geen garantie, maar het biedt hoop en het zorgt ervoor dat we kunnen speculeren over de volgende stappen in de prijsontwikkeling van BTC.

Meer goede signalen

De 200-week moving average is ook hoger dan ooit: deze statistiek staat voor het eerst boven de grens van $7.000. Dat meldt de Nederlandse anonieme quant PlanB.

De moving average, of voortschrijdend gemiddelde, is het gemiddelde van een vast aantal weken. Gemiddeld stond de prijs dus voor het eerst 200 weken boven $7.000.

PlanB probeert met zijn stock-to-flow model een indicatie te geven over de toekomstige bitcoin prijs. Hij deelt op Twitter regelmatig nieuwe inzichten of opmerkelijke feitjes over de koers van BTC.

Hopium voor 2021

Bitcoin breekt dus prijsrecords. De recordprijs rond $20.000 hebben we dit jaar nog niet gezien. Als de geschiedenis zich herhaalt dan kunnen we in 2021 vuurwerk verwachten. Het model van PlanB geeft dat aan, maar ook andere analisten laten er een voorspelling op los.

Mike McGlone, een commodity strategist van Bloomberg waagt zich ook aan bitcoin prijsvoorspellingen: hij voorziet een scenario waarin bitcoin parabolisch gaat stijgen.

De reden? Het is een simpele kwestie van vraag en aanbod. De bitcoin halving zorgt er om de vier jaar voor dat de productie van nieuwe BTC langzamer gaat. Als de vraag naar nieuwe bitcoin gelijk blijft (of stijgt) terwijl er minder nieuwe bitcoin op de markt komen, dan kan dat zorgen voor een tekort aan de verkoopkant van de markt.

Over vraag gesproken… Partijen als PayPal melden zich ook op het strijdtoneel. PayPal opent de deuren voor bitcoin: Betalen, handelen en opslag. Om die diensten aan te bieden heeft het bedrijf wel bitcoin nodig.

Overigens laat PayPal weten dat de bitcoin die je daar koopt niet van hun platform af kunt halen. Kortom: de BTC die PayPal koopt komen voorlopig niet meer terug op de reguliere markt.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdatamarkt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...